Roosendaal - Sarto
Volledig scherm
Roosendaal - Sarto © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Sarto heeft in februari al het geluk van een koploper: Nick Frits blijkt weer puntenpakker

Sarto won de topper bij Roosendaal met een minimale 0-1 zege. Mick van Schijndel was met de enige treffer de matchwinner, maar Sarto-trainer Max Raeven roemde vooral zijn doelman: Nick Frits. 

Roosendaal – Sarto 0-1 (0-1). 36. Mick van Schijndel 0-1.

,,Ik ben heel blij met de drie punten en als je de wedstrijd hebt gezien snap je waarom”, stelde Sarto-coach Max Raeven. ,,Een zeer zwaar bevochten zege.”

Raeven roemde doelman Nick Frits die Sarto meermaals op de been hield. ,,Een echte puntenpakker. Ik denk dat we vandaag het geluk van de koploper hebben gehad.”

WSC – Beek Vooruit 1-6 (0-3) 31. Loek Schalk 0-1, 42. Flemming Oprel 0-2, 45. Jorn Sweres 0-3, 46. Sergio de Ruijter 1-3, 60. Loek Schalk (pen.) 1-4, 82. Loek Schalk 1-5, 85. Joost Schalk 1-6.

De toss winnen. Dat vond WSC-trainer Patrick Berkelmans belangrijk. Dat gebeurde ook, dus het eerste succesje was binnenboord gehaald. ,,We wilden eerste met de wind tegen voetballen”, legt de Waalwijker uit, ,,tegenhouden, om na de rust toe te slaan. Achteraf gezien had ik het misschien toch maar anders moeten doen.”

In die eerste helft kwam van een clean sheet helemaal niks terecht. ,,Aan onszelf te wijten. Bij die doelpunten gingen persoonlijke fouten aan vooraf.” Wilde WSC na rust met de bondgenoot wind in de rug er nog een echt van maken, dan was een snelle treffer noodzakelijk. Ook die wens ging in vervulling, Sergio de Ruijter scoorde. ,,Daarna kregen we nog een geweldige kans op de aansluitingstreffer. Die ging er dus niet in.” Toen kwamen de broertjes Schalk, altijd een garantie voor doelpunten, nadrukkelijk een beeld en werd WSC op een stevige nederlaag getrakteerd.

TSC - DESK 2-1 (1-1) 5. 1-0, 42. Mounir Maamar 1-1, 61. 2-1.

Alweer een nederlaag voor DESK, nummer twaalf in vijftien wedstrijden. En alweer zaten de Kaatheuvelnaren met een knoop in hun maag in de kleedkamer. ,,We hebben ook geen greintje geluk”, klaagt trainer Tom Heijkoop. ,,Voor de rust raken we twee keer paal en lat, speelden we een prima wedstrijd. En het winnende doelpunt was wel heel zuur. Zuiver buitenspel, vriend en vijand waren het daar over eens. De scheidsrechter dacht er anders over.”

Cluzona – FC Tilburg 2-0 (0-0). 64. Aaron Dekkers 1-0, 70. Sam Snoeijs 2-0.

,,Over de hele wedstrijd gezien is Cluzona de terechte winnaar. Maar voor ons zat er ook wel meer in”, stelde FC Tilburg-trainer Sofus de Rooij. ,,Maar tegen de wind in voetballen en 2-0 achter dan is het wel gedaan.”

De Rooij hoopt door het carnavalsweekend dat enkele jongens terugkomen van blessures. ,,Dat zou natuurlijk mooi zijn, want hier hebben we het hele seizoen al last van.”

Rijen – SC Kruisland 1-4 (1-2). 20. Glenn van Riel, 40. 1-1, 44. 1-2, 82. 1-3, 88. 1-4.

,,Heel jammer, maar dat we na vijf zeges op rij een keer verliezen is niet erg”, vond Rijen-coach Freddy Kruijs. ,,We hebben gewoon te weinig gebracht.”

Kruijs vond wel dat zijn ploeg twee strafschoppen verdiende. In de eerste helft werd Jordi Doms naar de grond getrokken en in het tweede bedrijf maakte een speler van Kruisland hands.

JEKA – VOAB 0-2 (0-1). 30. Tom Spijkers 0-1, 90. Mustapha Houba 0-2.

,,Ik ben heel trots en vind dat we verdiend hebben gewonnen”, zei een tevreden Werner Cools van VOAB. ,,Jammer dat we pas in de laatste minuut de definitieve nekslag geven.”

Casper van Beers keerde na weken blessureleed weer terug en had zijn rentree kunnen bekronen met een doelpunt. Hij miste een strafschop. ,,Het is vooral belangrijk dat hij terug is”, stelde Cools, die Tomas Roovers liet debuteren. De tweede keeper begon in de basis door de schorsing van Robin van Iersel. ,,Hij heeft het goed gedaan.”

Uno Animo – Madese Boys 1-1 (0-0). 66. Jens Verschuren 0-1, 88. Ruben van Loon 1-1.

,,Dit is geen onverdienstelijk resultaat”, vond Uno-coach Kees van Loon. ,,Beide teams hebben de intentie gehad er iets moois van te maken. Dit is een terechte uitslag.”

Van Loon snapte de beslissing van de KNVB om door te voetballen, maar wilde toch iets kwijt. ,,De factor geluk speelt door de bizarre weersomstandigheden wel een heel grote rol. Door de hevige wind komt het bijna niet meer op kwaliteit aan. Om de bal voortdurend laag te houden, zit je in het hogere segment van het (amateur)voetbal.”