Volledig scherm
Voetbalwedstrijd SC 'T Zand-Woezik. Roos Havermans (2) van âęt Zand gaat de bal afnemen van Naomi Mols (17) van Woezik. © Beeld Werkt

Sc ’t Zand wint dankzij reddende engel Havermans

vrouwenvoetbalDe vrouwen van sc ’t Zand hebben zondagmiddag gewonnen van Trekvogels. Vlak voor tijd was het Roos Havermans die met een  de ploeg behoede voor een gelijkspel. 

Hoofdklasse

sc ’t Zand Trekvogels 2-1 (1-1).18. Sofie Velers 0-1, 32. Lisa van Lieshout 1-1, 64. Marte van de Wouw 2-1.

De voetbalsters van sc ’t Zand speelden effectief tegen Trekvogels. Ze kregen niet veel kansen, maar maakten goed gebruik van de ruimte achter de verdediging. ,,We waren erg effectief”, zei de winnende trainer Martijn van Wanrooy.

Het had zomaar 2-2 kunnen zijn. Roos Havermans verrichte in de negende minuut van de extra tijd een heldendaad. Ze haalde de bal van de doellijn van sc ‘t Zand.

Fortuna’54-Nooit Gedacht 1-1 (1-1). 10. Melissa Mols 1-0, 30. Angela van Rooij 1-1.

De voetbalsters van Nooit Gedacht speelden de eerste vijf minuten fantastisch. Toch hielden ze dat goede spel niet vol. De ploeg kreeg wel mogelijkheden, maar was met name te onzorgvuldig.

Opvallend is dan ook dat het doelpunt van de Geffense ploeg kwam uit een vrije trap. Angela van Rooij was de doelpuntenmaakster.

Eerste klasse D

UDI’19-Orion 1-2 (1-0). 24. Kerensa Persoons 1-0, 67. 1-1, 82. 1-2.

De voetbalsters van UDI’19 hadden voor rust afstand kunnen nemen van Orion. Alleen Kerensa Persoons scoorde. ,,We waren heel gretig en fel en gaven niets weg”, zei UDI’19-trainster Janine Rongen. Twee schoten deden het team de das om.

Beide doelpunten van Orion waren opmerkelijk. De eerste ging volgens Rongen tegen de onderkant van de lat, de tweede werd gemaakt vanaf dertig meter afstand.

FC Kunde - HVCH 0-1 (0-0). 55. Kim van de Linden 0-1

HVCH won met het kleinste verschil van FC Kunde. De tegenstander wilde de ploeg uit Heesch pas laat opvangen en zakte helemaal terug. De gasten kregen wel kansen, maar scoorden slechts eenmaal.

Lynn van Grinsven kon niet helpen met het maken van meer doelpunten. Trainer Cor Perlee verwacht de aanvalster nog wel een paar weken kwijt te zijn. Ondanks de winst op Kunde heeft HVCH niet de eerste periode gewonnen. Bekkerveld ging er met de periode vandoor. 

Antibarbari - Prinses Irene 3-1 (1-1). 20. 1-0, 35. Chanel van Bussel 1-1, 70. (pen.) 2-1, 82. 3-1.

Prinses Irene had voor rust de wedstrijd onder controle. ,,Het tempo lag alleen te laag”, vond trainer Alex Sangoer. Chanel van Bussel had gescoord voor zijn team. In de tweede helft lieten de bezoekers de bal sneller rondgaan en scoorden ze nog twee keer.

Daar kon debutante Bo Nelissen uit de onder 15 ook niets meer aan doen. Ze was een van de troeven van trainer Sangoer. Die moet de nodige speelsters missen vanwege blessures.