Volledig scherm
Danny Laukes (11 Schadewijk)

Schadewijk-spits scoort en sprint naar de douche voor TOP Oss: ‘Hij stond al in zijn blootje’

Zondag 3D (z2)Danny Laukes is naast spits van FC Schadewijk ook groot TOP Oss-fan. Zondag speelde hij tegen Margriet maar een helft mee, hij wilde namelijk graag naar de play-offwedstrijd tegen Sparta. Daarom sprintte hij na zijn doelpunt richting de kleedkamer. 

Margriet – FC Schadewijk 1-2 (0-1) 45. Danny Laukes 0-1, 53. Benjamin Duah, 65. Jacky van Deutekom 1-2

Moment van de wedstrijd: De rust. ,,Ik had de deur van de kleedkamer nog niet achter me dichtgetrokken of Danny Laukes stond al in z’n blootje om de douche in te sprinten”, zei FC Schadewijk-assistent Dicky van den Akker. ,,Hij wilde de aftrap van TOP Oss niet missen. Volgens mij is-ie met de shampoo nog in zijn haar de auto ingesprongen.”

Boekel Sport – Schijndel 2-0 (2-0). 20. Twan Merks 1-0, 40. Tim Schuijers 2-0

Moment van de wedstrijd: De 2-0 van Tim Schuijers. ,,Tim werkte een weggeslagen bal van keeper op fenomenale wijze zo in het doel”, zei Boekel Sport-trainer Marc van de Ven.

Twee standaardsituaties deden Schijndel de das om in Boekel. ,,We waren negentig minuten lang de bovenliggende partij, maar de bal wilde er simpelweg gewoon niet in”, zag Schijndel-coach John Blummel, die de eindverantwoordelijke was omdat Henry van Alebeek met griep op bed lag. 

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,Met name de verdediging was fantastisch. Ze gaven werkelijk niets weg”, zei Van de Ven. ,,Schijndel had het balbezit, wij hadden de punten.”

 Dat Schijndel tijdens de tweede helft niet tot scoren kwam, was volgens Blummel een wonder. ,,We raakten de paal en kregen nog meer open kansen. Het zat niet mee”, baalde Blummel. 

Nooit Gedacht – Constantia 0-0

Moment van de wedstrijd: Er was geen moment van de wedstrijd als je het aan Nooit Gedacht-trainer Arno Methorst vroeg. ,,Het was zo’n gezapige wedstrijd”, zei de oefenmeester. ,,Als ik acht man had kunnen wisselen had ik dat gedaan. Dat kan helaas niet dus ik heb na de rust maar drie man ingebracht.”

Volkel - Excellent 1-1 (1-1) 13. Bob Linders 1-0, 43. 1-1.

Moment van de wedstrijd: De 1-0 van Bob Linders. ,,Een mooie vrije trap van Bob”, zei Volkel-assistent Rob Schouten. ,,Die zat er erg lekker in.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Hoewel drie punten beter waren geweest voor Volkel, gaat de ploeg met dit gelijkspel zo goed als zeker de nacompetitie in. 

Handel - Avanti’31 SV 2-1 (1-1). 32. Lucas Borato 0-1, 41. 1-1, 90+1. 2-1.

Moment van de wedstrijd: In extremis liep Avanti in en tegen Handel tegen een zure nederlaag aan. ,,We hebben plaatsing voor de nacompetitie niet meer in eigen hand. We moeten komende week hoe dan ook winnen van Boekel Sport”, aldus Avanti-coach Henry van Wanrooij.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Volgens Van Wanrooij speelde zijn elftal in Handel de beste eerste helft van het seizoen. Alleen Lucas Borato bekroonde die Schijndelse superioriteit met een treffer. ,,Het had bij rust eigenlijk 1-4 moeten staan”, oordeelde Van Wanrooij dan ook.