Volledig scherm
Logo VoetbalTV © PZC

Scheidsrechter bij DIA-RWB gebruikt beelden VoetbalTV om eigen beslissingen terug te kijken

Zondag 4cSinds dit seizoen hangen er naast flink wat amateurvelden een camera van VoetbalTV. Via een app kan iedereen die dat wil live naar de wedstrijd kijken van zijn favoriete amateurclub. Bij DIA - RWB besloot de scheidsrechter na afloop van het duel te kijken of zijn beslissing om een speler van DIA rood te geven de juiste was. 

DIA – RWB 0-3 (0-1) 14. Kevin Remie 0-1, 74. Brent van Look 0-2, 79. Mickey van Boxtel 0-3. Rood: 8e minuut speler van DIA.

Larry van Ommen, trainer van RWB, kijkt na thuiswedstrijden de interessante beelden op VoetbalTV altijd terug. Maakt er hapklare brokken van, mailt die naar zijn spelers. ,,Bij uitwedstrijden laat ik dat mijn oom doen op zijn Ipad”, zegt de Waalwijker. ,,Maar na de eerste helft was de batterij leeg.” Aardigheidje: ,,De scheidsrechter vroeg na de wedstrijd de beelden op van het moment dat hij rood uitdeelde. Hij was kennelijk niet helemaal zeker van zijn zaak. Ons kwam het wel goed uit.‘’

VCW – Berkdijk 4-0 (1-0) 27. Riley Dudok 1-0, 74. Riley Dudok 2-0, 74. Riley Dudok 3-0, 80. Robbie Kerremans 4-0. 65. Rood: Piotr Rudnicki van Berkdijk (twee keer geel).

VCW stond moederziel onderaan, dus leek dat een ideale tegenstander voor Berkdijk na de oorwassingen (0-8) tegen Dussense Boys. Dat was een misrekening, Berkdijk ging kansloos onderuit. Ook opmerkelijk: de rood-zwarten hebben nog niet gescoord. Dat moet vooral voor Daryll- Lee Maasland, die het doel meestal makkelijk weet te vinden, vervelend. “In de voorbereiding lukte het hem wel”, zegt trainer Toon Stokkermans. ,,Het draait niet met het elftal, dan wordt het ook een mentaal dingetje.”

SAB – Waspik 2-2 (2-0) 2. Rick Mertens 1-0, 19. Rick Mertens 2-0, 62. Guido van den Hoven 2-1, 75. Coen Roksnoer 2-2.

Bij Waspik leeft kennelijk de gedachte dat je de eerste tien minuten een beetje mag freewheelen. ,,Voor de tweede week op rij levert ons dat een vroege achterstand op”, baalde trainer Eugène van der Heijden. ,,Die naïviteit moet er echt uit. Je begint met een achterstand, moet je weg zien te werken. Daar moet je dan erg veel energie instoppen. Zo veel, dat de fut eruit is om de volle winst te pakken.” Na rust repareerde Waspik de boel, deels. Daar zorgden Guido van den Hoven en Coen Roksnoer voor.

Dussense Boys – Blauw Wit’81 2-2 (1-1) 6. Harry Sassen 1-0, 45. Nick Jansen 1-1, 64. Nick Jansen 1-2, 85. Harry Sassen 2-2. Bijzonderheid: bij de stand stopte Wesley van Biesen van Dussense Boys bij de stand 1-2 een pingel.

Harry Sassen is de laatste paar weken behoorlijk in zijn sas. Vorige week scoorde hij in het laatste kwartier bij Berkdijk een onvervalste hattrick, tegen de ploeg uit De Moer nam de linkspoot de openingstreffer en de gelijkmaker voor zijn rekening. Dat zijn doelpunten nog een resultaat opleverden, was te danken aan doelman Wesley van Biesen. Bij de stand 1-2 stopte hij een strafschop. Bijna had Sassen zichzelf weer een drieslag gegund, maar de paal voorkwam dat.

,,Het was een matige middag van onze kant. Na een minuut stonden we al achter door een foute terugspeelbal. Gelukkig maken we voor rust nog de gelijkmaker en in de tweede helft ging het een stuk beter. Helaas mist Rob Claassen een penalty en krijgt Dussense Boys weer geloof en maken ze, in buitenspelpositie, de gelijkmaker. Al met al een teleurstellende middag”, zei Blauw Wit’81- speler Frank van Beek.