Volledig scherm
Voetbal: Nijnsel v Avesteyn: Nijnsel L-R Nijnsel viert de overwinning met Stefan Hulsen of Nijnsel Vierde Klasse © © Orange Pictures / Joris Verwijst

Scheidsrechter legt Nijnsel - Avesteyn stil om opmerkelijke reden: spelregels opzoeken op zijn telefoon

Zondag 4I + videoVlak voor tijd gebeurde er bij Nijnsel - Avesteyn iets heel geks. Terwijl Nijnsel de late 1-0 aan het vieren was, trapten de bezoekers al weer af. Met elf spelers tegenover de keeper werd er natuurlijk gescoord. De arbiter wist zich geen raad met de situatie en zag maar een oplossing: binnen de spelregels opzoeken op zijn telefoon. 

Nijnsel - Avesteyn 1-0 (0-0). 90+4. Stefan Hulsen 1-0.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Terwijl alle spelers en de hele reservebank van Nijnsel de goal van Hulsen nog aan het vieren waren, trapte Avesteyn plotseling alweer af. De arbiter van dienst floot tot ieders verbazing niet af en liet doorspelen. Met alleen nog Nijnsel-doelman Youri Dortmans voor zich maakte Avesteyn vervolgens 1-1. Dat leidde tot een verwarrende situatie op het veld, waarop de arbiter besloot om binnen op zijn telefoon de spelregels nog maar eens op te zoeken. Na een minuut of tien kwam de scheidsrechter terug met de mededeling dat het doelpunt van Avesteyn toch niet geldig was, omdat er minimaal zeven veldspelers op een helft moeten staan bij het nemen van een aftrap.

Moment van de wedstrijd: Met een fabelachtige lob zorgde Nijnsel-spits Stefan Hulsen voor een explosie van vreugde bij Nijnsel. Het leek erop dat het treffen in 0-0 zou eindigen, maar Hulsen besliste dus anders. Het kampioenschap kan Nijnsel niet meer ontgaan.

Bekijk hier hoe het duel werd stilgelegd. 

SCMH-Ravenstein 3-3 (1-1): 8. Ruben de Jong (0-1), 15. Thijs Kanters, 66. Stan Rovers (2-1), 79. Roel Beckers (3-1), 87. Ruben de Jong (3-2), 90+5. Bram Beerens (3-3).

Moment van de wedstrijd: De gelijkmaker van Bram Beerens in de slotseconden van het duel zorgden ervoor dat Ravenstein, dat nog altijd hekkensluiter is, een punt is ingelopen op Herpinia, dat op de nacompetitieplek staat. Coach Lars van Kan: ,,We hebben nog twee duels om de nacompetitie te bereiken. We zien wel waar we eindigen, maar voor mij is het seizoen nu ook goed gedaan. De ontwikkeling van dit hele jonge team is uitstekend verlopen!”

Bijzonderheid van de wedstrijd: In de laatste tien minuten van het duel vergat SCMH, ondanks zij 3-1 voorsprong, te voetballen. Dat zorgde ervoor dat Ravenstein met twee treffers een gelijkspel forceerde. SCMH-coach Patrick van der Burgt: ,,Wij voetballen nergens meer voor, en dat was duidelijk te merken aan het weggeven van de voorsprong. Het is nu niet meer zo heel erg, maar ik baal er natuurlijk wel van. Na de 3-1 was ons spel slecht.”

Vorstenbossche Boys-Herpinia 2-0 (1-0): 41. Marvin van Heeswijk (1-0), 78. Rick Dortmans (2-0).

Moment van de wedstrijd: Door de winst van Vorstenbossche Boys in deze regelrechte degradatiekraker heeft de ploeg van coach Ruud Fleskens zichzelf ruimte verschaft in de strijd tegen nacompetitie. Het team uit Vorstenbosch staat nu vier punten los van de nummer een-na-laatst, Herpinia.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Vorstenbossche Boys kreeg een opgelegde kans om het duel na de 2-0 definitief te beslissen. Na een overtreding van Herpinia mocht Jordy van Kessel aanleggen vanaf elf meter. Maar de penalty van Van Kessel werd gestopt door de doelman.

WEC-NLC’03 1-1 (1-0): 39. Mark Smits (1-0), 86. Wouter Bijl (1-1.

Moment van de wedstrijd: De openingstreffer van WEC was behoorlijk opmerkelijk. NLC-doelman Remco Fransen pakte een hoge bal klem in zijn vijfmetergebied. Vervolgens liep een aanvaller van WEC tegen de doelman op, waardoor beiden vielen. De dienstdoende scheids gaf echter – totaal onbegrijpelijk – een penalty aan WEC. NC-trainer Rene van der Putten: ,,Ik heb al veel meegemaakt. Maar dit zal ik nooit meer meemaken, dit was absurt. Iedereen, inclusief de mensen bij WEC, spraken van een schande.”

,,Voor rust hebben we controle over de wedstrijd, na rust hebben we het lastig onder de druk van NLC’03”, vond WEC-interimtrainer Johan van Osch.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,Onze jeugdspeler Yanno van der Heijden heeft een goede wedstrijd gespeeld”, aldus Van Osch.

Kort voor tijd kreeg het betere NLC alsnog een doelpunt in het doel van de tegenpartij. Wouter Bijl was de gevierde man, al had er voor NLC veel meer ingezeten.

DVG-Cito 5-1 (4-0): 8. Bart de Windt 1-0, 18. Twan van de Broek 2-0, 38. Sander van de Ven 3-0, 61. Twan van de Broek 4-0, 73. Serkan Ordu 4-1, 84. Bas van Houtum 5-1. 

Moment van de wedstrijd: Voor Cito was de treffer van Serkan Ordu nog een positief puntje aan dit duel met DVG. Het gehavende team van coach Yavuz Demerci lukte het zo wel nog om te kunnen scoren.

,,We hebben vandaag geduldig kunnen wachten totdat Cito ons de gewenste ruimte bood, waarvan we konden profiteren”, vertelde DVG-trainer Hans Lathouwers.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Twan van de Broek scoorde vandaag tweemaal. ,,We hebben een goede kans om te nacompetitie te halen, daarna willen we zo hoog mogelijk eindigen”, aldus Lathouwers.

In de openingsfase van het duel was duidelijk dat Cito personele problemen heeft. Demerci: ,,Er deden vandaag slechts zes spelers van ons eigen team mee. De tegentreffers waren dan ook het gevolg dat het team vandaag niet op elkaar was ingespeeld.” In de tweede helft lukte het Cito ook vrij aardig om goed te kunnen voetballen.

Nulandia - Boskant 3-1 (2-0). 10. Rens Rovers 1-0, 35. Tom van de Ven 2-0, 60. Teun van der Donk 3-0, 67. Rens van de Wijdeven 3-1.

Moment van de wedstrijd: ,,We speelden na rust ongeïnspireerd en mat, maar hebben we weten te winnen”, zei Nulandia-trainer Marc van Delft. ,,Na rust hebben we ons hersteld van een slechte eerste helft”, vond Boskant-trainer Mayk van Driel.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,We moeten blijven winnen om de nacompetitie te kunnen halen”, aldus Van Delft. ,,We scoren voor het eerst in zes wedstrijden. Volgende week tegen Vorstenbossche Boys kunnen we ons definitief veilig spelen”, aldus Van Driel.

Boxtel – SDDL 1-2 (0-0). 60. Jeroen Zegers 0-1, 70. Guido van den Braak 1-1, 90. Bjorn Rikken 1-2.

Moment van de wedstrijd: “We verliezen de wedstrijd omdat we bij een hoekschop fout gepositioneerd staan”, zag Boxtel-trainer Ronald Boudewijn.

In de slotfase van het duel bezorgde Bjorn Rikken SDDL vanmiddag alsnog de winst in Boxtel. SDDL-coach Antwan van Rijn: ,,Dat was zeer zeker verdient, ja. We hadden echt een veldoverwicht. Alleen bleek dat niet uit onze doelpogingen.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: De goal van Boxtel kwam voort uit een foute terugspeelbal van de linkervleugelverdediger van SDDL. Van Rijn schuift hem echter niet naar voren als boeman: ,,Het was het enige wat achterin fout is gegaan vandaag. Verder waren ze de beste mannen op het veld.”

,,We zijn veilig en dat zag ik terug op het veld: het was zomeravondvoetbal en soms frivool”, aldus Boudewijn.