Volledig scherm
Avanti'31 speler Said Ali Hussein(M) tijdens opstootje voor de goal van RKSV Schijndel © Peter van Gogh

Scheidsrechter stuurt Schijndelse grens weg en legt spel stil: niemand wil vlaggen

Zondag 3D (z2)De derby tussen Avanti’31 en Schijndel was er weer een vol vuurwerk: letterlijk en figuurlijk. Het duel had een opstootje, een rode kaart en een weggestuurde grens. Die moest wel vervangen worden, maar daar was lang niemand toe bereid. 

Avanti’31 SV - Schijndel 1-1 (1-1). 12. Martijn van Grinsven 0-1, 25. Koen van Engeland 1-1. Rode kaart: 34. Brent Blummel (Schijndel).

Moment van de wedstrijd: Na ruim een halfuur wilde Schijndel-middenvelder Brent Blummel zich naar eigen zeggen losrukken van zijn directe tegenstander. Daarbij kwam Blummel ten val, waarna er van alle kanten spelers op hem af kwamen gestormd. Blummel zou een slaande beweging hebben gemaakt en kreeg direct rood. ,,Een kansloze beslissing. Ik wilde me alleen loswurmen van mijn directe tegenstander. Volgens mij heeft die scheidsrechter nog niet eens gezien wat er aan de hand was”, baalde Blummel na afloop.

Bijzonderheid van de wedstrijd: In de 68e minuut legde scheidsrechter Opsteen uit Keldonk het duel ruim een kwartier stil. ,,De grensrechter van Schijndel wist zich tegenover mij niet te gedragen. Hij kwam scheldend en tierend op me af omdat hij vond dat ik een kaart moest geven aan een speler van Avanti. Daarop heb ik de aanvoerder van Schijndel naar de bank gestuurd om van de staf iemand anders te sturen die kon assisteren. Hier was niemand toe bereid van Schijndel. Ondertussen liepen langs de zijlijn de gemoederen wat hoger op, dus zag ik geen andere keuze dan het duel stil te leggen”, zo luidde de verklaring van de arbiter. 

Olympia’18 - Boekel Sport 2-2 (2-1). 23. Twan Merks 0-1, 26. 1-1, 29. 2-1, 55. Tim Schuijers 2-2.

Moment van de wedstrijd: Het is de eerste keer dit seizoen dat kampioen Olympia niet weet te winnen op eigen veld. ,,Een terechte uitslag en uitstekend resultaat voor ons”, sprak Boekel-trainer Marc van de Ven.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Twan Merks opende namens Boekel de score met een prachtig afstandsschot. ,,Hij speelde zich mooi vrij en knalde van 25 meter met links hard raak”, aldus Van de Ven.

Ulysses - Margriet 2-0 (0-0). 60. Rens Loeffen 1-0, 81. Tom Driessen 2-0. Bijz.: 83. rode kaart voor Margriet-speler Jeffrey van Vlijmen, twee keer geel.

Moment van de wedstrijd: Kort voor de 1-0 leek Ulysses al op voorsprong te komen. ,,De scheidsrechter zag niet dat de bal een halve meter over de doellijn was. Ik zag het zelfs, met eigen ogen. De assistent-scheidsrechter was van Margriet, dan weet je het al wel”, aldus Ulysses-coach Sander Janssen.

Margriet speelde zonder overtuiging, meende coach Mark Strik. ,,Dit is een wanprestatie. Met ons materiaal mogen wij nooit van een ploeg als Ulysses verliezen. Daar wil ik hen niet eens mee tekort doen.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Margriet-speler Van Vlijmen kreeg in de 83ste minuut twee gele kaarten kort na elkaar vanwege praten. ,,Hij vroeg alleen om uitleg”, sprak Strik. ,,De arbiter was sowieso een beetje warrig.”

,,Het is bijzonder dat wij verdiend van Margriet winnen, terwijl zij ruim 1200 leden hebben en er in hun eerste elftal dikbetaalde spelers rondlopen”, rondde Janssen af.

Volkel - Handel 2-1 (0-1). 1. 0-1, 67. Bob Linders 1-1, 90+1. Justin Damen 2-1.

Moment van de wedstrijd: Na goed doorjagen van Handel belandde de bal na nog geen minuut spelen in het Volkel-doel. ,,Onze doelman schoot de bal bij het wegtrappen tegen een Handel-speler aan, waarna de bal er plots in zat”, aldus Volkel-leider Jan Riepe.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Volkel moest hard werken op de helft van Handel om een resultaat te boeken en kreeg loon na werken. ,,De goal van Justin (Damen, red.) viel in de laatste minuut. Verdiend, maar dit zijn de lekkerste”, aldus een opgeluchte Riepe. 

FC Schadewijk - Nooit Gedacht 1-2 (1-1). 15. Benjamin Duah 0-1, 28. Frank van Herpen (pen.) 1-1, 65. Tim Bissels 1-2. 

Bijzonderheid van de wedstrijd; Nooit Gedacht bleef door deze zege voor de zevende wedstrijd op rij ongeslagen en heeft nog kansen op de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. ,,Ik ben natuurlijk blij met de drie punten vandaag. Maar eigenlijk was onze overwinning helemaal niet verdiend en speelden we erg slordig”, vond trainer Arno Methorst.

 Moment van de wedstrijd. De winnende goal van Nooit Gedacht halverwege de tweede helft. ,,Er waren nauwelijks kansen en het was een typische wedstrijd voor een gelijkspel. Heel schlemielig om dan toch nog te verliezen “, baalde Gaby Kuipers, trainer van FC Schadewijk na afloop nog lang na.