Volledig scherm
foto ter illustratie © ANP

Scheidsrechter voelt zich bedreigd: legt wedstrijd Nijnsel - Schadewijk tijdelijk stil

De voetbalwedstrijd tussen Nijnsel en Schadewijk is zondag tien minuten gestaakt. De arbiter van dienst voelde zich bedreigd en besloot het duel tijdelijk stil te leggen. Uiteindelijk werd het duel gewoon uitgespeeld. 

De wedstrijd loopt in de 87ste minuut bijna op zijn einde wanneer de leidsman voor de tweede keer een rode kaart geeft aan een speler van Schadewijk. Na deze gebeurtenis besluit de scheidsrechter het duel stil te leggen.  Volgens Nijnsel-secretaris Lambert Verhoeven hadden zijn spelers niks te maken met de mogelijk dreigende situatie. ,,Dat kwam door de spelers van Schadewijk”, vertelde Verhoeven. ,,De tweede rode kaart van de wedstrijd was de aanleiding, de spelers van Nijnsel hadden hier niets mee te maken.”

Vanuit FC Schadewijk zegt assistent-trainer Dicky van den Akker het volgende over het voorval. ,,Wij herkennen ons als leiding allesbehalve in het verhaal dat de scheids zich bedreigd voelde. Lucas, die de tweede rode kaart incasseerde, zette een blok waarmee hij met zijn elleboog de speler raakte. De scheids liet eerst doorgaan, maar omdat de trainer van Nijnsel uit zijn dak ging, besloot hij na een minuut alsnog rood te geven.‘’

Wat gebeurde er dit weekend nog meer op de amateurvoetbalvelden? Bekijk het in de wekelijkse amateurvoetbalbytes.