Volledig scherm
Schijndel op archiefbeeld © Peter van Gogh

Schijndel maandenlang tweede, maar op doelsaldo alsnog derde

Zondag 3D (z2)Lange tijd stond Schijndel op de tweede plek in de derde klasse d. Op de slotdag van de competitie eindigde de ploeg alsnog op de derde plek. Volkel snelde Schijndel op basis van doelsaldo voorbij. 

Schijndel - Nooit Gedacht 1-1 (1-1). 15. Bjorn Blummel 1-0, 23. Tim Bissels 1-1.

Moment van de wedstrijd: Schijndel-coach Henry van Alebeek had naar eigen zeggen een matige wedstrijd gezien. ,,Het was niet best bij ons en het was erg gezapig”, baalde Van Alebeek.

De kopbal van Tim Bissels. ,,We kwamen eerst achter door een foute terugspeelbal”, zei Nooit Gedacht-coach Arno Methorst. ,,Gelukkig kwamen we nog langszij. Het was een rommelige wedstrijd.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Maandenlang stond Schijndel tweede, maar op de slotdag werd die klassering alsnog verspeeld. Op basis van doelsaldo eindigde Volkel op plek twee. Zodoende is Schijndel in de nacompetitie gekoppeld aan tweedeklasser Irene Sportclub. Komende zondag speelt Schijndel zijn eerste duel in Tegelen.

FC Schadewijk – Volkel 0-3 (0-3)12. Bram van der Locht 0-1, 21. Bram van der Locht 0-2, 30. Rick van Hintum 0-3

Bijzonderheid van de wedstrijd: Schadewijk speelde nergens meer voor, Volkel des te meer. ,,Ze waren nadrukkelijk gericht op het behalen van de nacompetitie”, zei FC Schadewijk-assistent Dicky van den Akker. ,,Dat hebben ze heel goed laten zien.”

Avanti’31 SV - Boekel Sport 0-3 (0-2). 10. Tim Schuijers 0-1, 37. Tim Schuijers 0-2, 81. Jari Claasse 0-3.

Moment van de wedstrijd: ,,Tot aan de zestien meter voetbalden we prima, maar kansen hebben we niet veel gehad vandaag”, zag Avanti-coach Henry van Wanrooij.

het laatste fluitsignaal. ,,We moesten drie punten pakken om aanspraak te maken op nacompetitie”, zei Boekel Sport-assistent Youri van der Steen.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Avanti had nog kans om zich te kwalificeren voor de nacompetitie, maar daarin slaagden de Schijndelaren niet. ,,Toch ben ik trots op mijn spelers. We hebben tot de laatste speeldag gestreden om een plek in de nacompetitie.”

MULO – Margriet 1-4 (0-1) 3. Veron Lionarons 0-1, 45. 1-1, 62. Veron Lionarons 1-2, 73. Morris Landman 1-3, 78. Veron Lionarons 1-4.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Wegens personele problemen moest afzwaaiend Margriet-trainer jongens van de JO-17 inzetten om de wedstrijd te kunnen spelen. ,,Ze hebben zich prima geweerd”, stelde hij.

Excellent – Ulysses 5-2 (2-1) 20. 1-0, 30. 2-0, 40. Willem Brouwer 2-1, 49. 3-1, 65. 4-1, 70. Willem Brouwer 4-2, 86. 5-2.

Moment van de wedstrijd: De 2-1 van Willem Brouwer. ,,We konden na de 2-0 achterstand terugknokken naar 2-1 en gaven de eerste helft erg weinig weg”, zei Ulysses-coach Sander Janssen. ,,In de tweede helft ging alles echter fout.”