Volledig scherm
DONGEN, DONGEN- EVV. Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden. Thomas Schilders van Dongen © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Schilders keert België na een jaar de rug toe en is derde nieuweling voor Achilles Veen

Thomas Schilders (25) is de derde aanwinst voor Achilles Veen voor volgend seizoen. De spits vertrok afgelopen zomer van Dongen naar het Belgische KFC Turnhout, maar komt na een jaartje terug naar Brabant.

Nadat Schilders in de jeugd van VOAB en Jong Brabant speelde ging hij naar de jeugdopleiding van Willem II, maar tot een officieel debuut kwam hij bij de Tricolores niet. Het profvoetbal haalde de Tilburger bij Helmond Sport wel, waarin hij in 27 duels twee keer tot scoren kwam.

Via JVC Cuijk kwam de spits in 2017 bij Dongen terecht waar hij in twee seizoenen als scherpschutter zijn naam waarmaakte. Na een avontuur in België keert hij bij Veen terug in Nederland. Eerder legden de groen-witten met Mats van Huijgevoort en Kenny Anderson ook al twee oud-profs vast. 

Verder hebben Vincent van Hoof, Thomas de Man en Berry Sonnenschein hun contract verlengd. Daartegenover staat het vertrek van Soufiane Allach, Ayden Kuijpers en Sezer Sulun.