Volledig scherm
SV reeshof op archiefbeeld © Beeld Werkt

SV Reeshof wint in knotsgek duel met 7-6 (!) van Viola: ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt’

Voor de neutrale toeschouwer was de wedstrijd tussen SV Reeshof en Viola een waar spektakelstuk. Doelpunten vielen over en weer. Uiteindelijk was het de thuisploeg die in de slotfase aan het langste eind trok. 

,,Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt‘’, zei Reeshof-trainer Jurgen Bouwens na afloop van het duel. Hij had zojuist zijn ploeg zien winnen van het uit Alphen afkomstige Viola. De wedstrijd tussen de nummer vijf en twaalf uit de vierde klasse D zal bij beide clubs de geschiedenis boeken ingaan. 

Bij rust stond er al een 4-3 tussenstand op het scorebord. Na rust gingen beide teams verder waar ze voor de thee waren gebleven. De score liep op tot 6-6. Uiteindelijk was het Niels Mutsaers van Reeshof die in de blessuretijd de bevrijdende 7-6 maakte. ,,Enorme ontlading bij ons, maar complimenten naar Viola voor de enorme beleving waarmee ze speelden‘’, aldus Bouwens. 

Op herhaling 

Toevallig genoeg spelen beide teams volgende week weer tegen elkaar. ,,Wie weet wat we dan gaan zien‘’, sluit een opgeluchte Bouwens af voordat hij het feest gaat vieren met zijn elftal. 

SV Reeshof – Viola 7-6 (4-3). 11. Sjors van den Broek 0-1, 14. Remco Marcelis 1-1, 18. Remco Marcelis 2-1, 29. Justin Meeuwsen 2-2, 32. Thomas Staats 3-2, 35. Remco Marcelis (pen.) 4-2, 37. Justin Meeuwsen 4-3, 49. Tim Oomen 4-4, 62. Tim Snijders 5-4, 70. Sjors van den Broek 5-5, 86. Tim Snijders 6-5, 90+1. Sjors van den Broek 6-6, 90+3. Niels Mutsaers 7-6.

  1. WSJ-coach De Brouwer na lijfsbehoud: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgelukkig’

    WSJ-coach De Brouwer na lijfsbe­houd: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgeluk­kig’

    WSJ is toch niet gedegradeerd naar de vijfde klasse. De Tilburgers hielden daar al rekening mee, omdat ze een verlenging wisten af te dwingen tegen SVC, maar toch leefde de Tilburgse ploeg een week tussen hoop en vrees. ,,Je weet nooit wat de KNVB uiteindelijk beslist, maar we de spelers zijn dolgelukkig met dit besluit”, aldus WSJ-coach Frank de Brouwer, die in zijn nopjes is met het besluit.