Volledig scherm
SV reeshof op archiefbeeld © Beeld Werkt

SV Reeshof wint in knotsgek duel met 7-6 (!) van Viola: ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt’

Voor de neutrale toeschouwer was de wedstrijd tussen SV Reeshof en Viola een waar spektakelstuk. Doelpunten vielen over en weer. Uiteindelijk was het de thuisploeg die in de slotfase aan het langste eind trok. 

,,Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt‘’, zei Reeshof-trainer Jurgen Bouwens na afloop van het duel. Hij had zojuist zijn ploeg zien winnen van het uit Alphen afkomstige Viola. De wedstrijd tussen de nummer vijf en twaalf uit de vierde klasse D zal bij beide clubs de geschiedenis boeken ingaan. 

Bij rust stond er al een 4-3 tussenstand op het scorebord. Na rust gingen beide teams verder waar ze voor de thee waren gebleven. De score liep op tot 6-6. Uiteindelijk was het Niels Mutsaers van Reeshof die in de blessuretijd de bevrijdende 7-6 maakte. ,,Enorme ontlading bij ons, maar complimenten naar Viola voor de enorme beleving waarmee ze speelden‘’, aldus Bouwens. 

Op herhaling 

Toevallig genoeg spelen beide teams volgende week weer tegen elkaar. ,,Wie weet wat we dan gaan zien‘’, sluit een opgeluchte Bouwens af voordat hij het feest gaat vieren met zijn elftal. 

SV Reeshof – Viola 7-6 (4-3). 11. Sjors van den Broek 0-1, 14. Remco Marcelis 1-1, 18. Remco Marcelis 2-1, 29. Justin Meeuwsen 2-2, 32. Thomas Staats 3-2, 35. Remco Marcelis (pen.) 4-2, 37. Justin Meeuwsen 4-3, 49. Tim Oomen 4-4, 62. Tim Snijders 5-4, 70. Sjors van den Broek 5-5, 86. Tim Snijders 6-5, 90+1. Sjors van den Broek 6-6, 90+3. Niels Mutsaers 7-6.

  1. Hilvaria geeft ‘goedmaakdoelpunt’ weg in de derby met Beerse Boys: ‘Expres zo scoren, dat wil niemand’
    Zondag 2F

    Hilvaria geeft ‘goedmaak­doel­punt’ weg in de derby met Beerse Boys: ‘Expres zo scoren, dat wil niemand’

    Een van de meest bekende voorbeelden van per ongeluk scoren is een goal van Jan Vertonghen. Als speler van Jong Ajax wilde hij een bal naar de keeper van RKC spelen, maar de bal eindigde per ongeluk in het doel. Verontschuldigingen loste niet genoeg op en dus gaf Ajax in de beker letterlijk een doelpunt 'weg'. Een voorval dat zich in Hilvarenbeek ook voordeed, alleen was Joerie van Rijswijk in dit geval Jan Vertonghen en mocht Beerse Boys een gratis doelpunt maken.