Volledig scherm
Ruben Diederen (SVSSS, links) kan de bal niet afpakkenv an Johnny de Nies © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

SVSSS helpt Vlijmense Boys aan zege

VLIJMEN - In de 3de klasse C heeft Vlijmense Boys zijn 3de zege van dit seizoen geboekt door zondagmiddag op eigen sportpark SVSSS met het kleinst mogelijke verschil te kloppen: 1-0.


De debutant startte sterk, maakte het de Vlijmense defensie lastig en was met een kopbal tegen de buitenkant van de paal dichtbij de openingstreffer. Volkomen onverwacht kwam de thuisclub op een voorsprong toen Peti Lutgens op knappe wijze profiteerde van een verdedigingsfout.
Daarna kantelde het duel.

De Vlijmenaren hadden kennelijk zelfvertrouwen getankt, SVSSS was aangeslagen, want daarna nam de thuisclub het heft in handen. Lutgens was met 2 kopballen dichtbij de 2-0; vlak voor rust miste Johnny de Nies een open kans. Tussen de bedrijven door schampte SVSSS nog eens de lat met een verdwaalde bal.

Na rust hetzelfde spelbeeld: een beter Vlijmense Boys, dat pal na de hervatting had moeten scoren. Maar doelman Frank van Roon voorkwam dat toen Lutgens voor hem opdook. Eén kans kregen de Udenhouters nog, maar doelman Boy van Wandelen voorkwam onterecht puntenverlies.