Volledig scherm
Voetbalwedstrijd SVSSS-VCB © Beeld Werkt

SVSSS pakt in de 'hel van Biezenmortel’ de titel in de derde klasse

Derde klasse CSVSSS heeft in Biezenmortel de titel gepakt in de derde klasse C. Tegen VCB werd met 1-5 gewonnen waardoor SVSSS volgend seizoen voor het eerst sinds 1998 in de tweede klasse actief zal zijn. 

De belangen waren levensgroot zondagmiddag bij VCB - SVSSS. Naast het eergevoel om de derby te winnen, stond er voor SVSSS ook een titel op het spel. Bij winst van de uitploeg, en puntverlies van de nummer twee BVV, kon er feest gevierd worden in Udenhout. 

In een echte burenruzie met veel emoties trok de ploeg van Cemal Yilmaz uiteindelijk aan het langste eind: 1-5. Doelpunten van Ramon Dekkers en Jim de Laat waren genoeg voor een 0-2 ruststand. Invaller Max Tjoa maakte vlak voor tijd twee doelpunten waarna Stefan Dekkers nog voor de 1-5 zorgde, en dat bleek genoeg voor de Udenhoutse titel. 

Voor de titel was het nog wel afhankelijk van het resultaat van BVV bij BMC. De ploeg uit Berlicum had de leiding voor rust, maar zag BVV in de tweede helft op gelijke hoogte komen. 

Overige wedstrijden: 

ODC - Zwaluw VFC 3-2 (1-0). 33. Lex van de Biggelaar 1-0, 61. Tommy Kreté 1-1, 71. Roel van Lokven 2-1, 76. Frank Kuppens 3-1, 84. Martin de Laat 3-2.

Moment van de wedstrijd: Volgens Zwaluw VFC-coach John Laponder werd zijn elftal er voor rust in gefloten. ,,En dan druk ik me nog voorzichtig uit. De scheidsrechter had na een halfuur al drie keer rood moeten trekken, maar liet dat na. Tijdens de rust bood die jongen nog zijn excuses aan, maar daar koop je weinig voor”, aldus Laponder.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ODC-verdediger Frank Kuppens is bezig aan een productief seizoen. Tegen Zwaluw VFC noteerde de routinier alweer zijn zevende treffer van het seizoen. ,,Frank is ijzersterk bij standaardsituaties. Het is voor ons jammer dat hij ermee stopt”, vertelde ODC-coach Carlo Vorstenbosch.

TGG - RKDVC 0-3 (0-1). 36. Jan Bullens 0-1, 85. Jan Bullens 0-2, 88. Jan Bullens 0-3.

Moment van de wedstrijd: Terwijl TGG op jacht ging naar de gelijkmaker, sloeg tegenstander RKDVC in de slotfase tot tweemaal toe in de omschakeling. ,,Bij ons speelden een aantal jongens met wat minder inzet dan de rest. Dan wordt het lastig om een goed resultaat te halen”, baalde TGG-coach Ricardo Aguado.

De drie doelpunten van Jan Bullens. ,,Een balvaste spits, die nogal wat blessureleed heeft gekend”, weet assistent-trainer Stanley Pietersen

Bijzonderheid van de wedstrijd: Aankomende zondag sluit TGG het seizoen af bij buurman BVV. ,,Als we die wedstrijd net zo spelen als vandaag, dan gaat BVV winnen. We weten dus wat ons te doen staat”, voorspelde Aguado alvast.

,,We hebben ons veilig gespeeld”, zegt Pietersen. ,,Dus kunnen we volgende week vrijuit voetballen tegen Haarsteeg en laten zien dat we niet in de onderste regionen van de derde klasse C thuishoren.”

SCG’18 - FC Engelen 1-0 (1-0). Arthur Bot 1-0.

Moment van de wedstrijd: Aanvaller Arthur Bot werd de held van Sint-Michielsgestel, door de 1-0 te maken tegen FC Engelen. Dankzij de thuiszege verzekerde SCG zich defintief van handhaving. ,,De opluchting was bij iedereen ontzettend groot. Mijn hartslag steeg in de laatste twintig minuten naar ongekende hoogte”, moest SCG-coach Aschwin van Kessel eerlijk bekennen.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Waar FC Engelen nog zo goed aan het seizoen begonnen, is de ploeg van trainer/coach Ron Schrier de laatste weken aan een vrije val bezig. De laatste vijf competitieduels gingen allemaal verloren.

BMC - BVV 3-2 (1-0). 24. Joost Mathijssen 1-0, 56. Imad Hamria 1-1, 62. Rudy Pelhan 1-2, 73. Max Forman 2-2, 90+2. Frank van Zoggel 3-2.

Moment van de wedstrijd: Het was even geleden dat Frank van Zoggel minuten maakte in het eerste van BMC. De oudere broer van Sjors van Zoggel kende een ongelukkige invalbeurt. Tot in de tweede minuut van de extra tijd, toen de spits de 3-2 erin knikte. ,,We maken nog steeds kans op de derde periode”, jubelde BMC-coach Manfred van Erp.

Bijzonderheid van de wedstrijd: De druiven waren in Berlicum bijzonder zuur voor BMC. Het kampioenschap ging naar SVSSS, terwijl de Bosschenaren nog niet zeker zijn van een plek in de nacompetitie. Komende zondag moet hoe dan ook van TGG worden gewonnen. ,,Dan worden we of tweede in de reguliere stand of we pakken de derde periode als SVSSS van BMC verliest”, keek BVV-coach Erik Meulendijk alvast vooruit. 

Nieuwkuijk – Taxandria 1-2 (1-1) 20. Olivier Meier Mattern 0-1, 28. Rick van Buul 1-1, 68. Jurr Haans 1-2.

Moment van de wedstrijd: ,,We hebben maar een kwartier echt de overhand gehad. Dat is te weinig om aanspraak te maken op de overwinning”, vindt Kuijk-trainer Patrick Berkelmans.

Taxandria maakte dankbaar gebruik van het al veilig gespeelde Nieuwkuijk. ,,Het was merkbaar dat zij op twee gedachten hinkten”, aldus Taxandria-aanvoerder Freek van Venrooij.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Na de 1-1 en net na rust had Taxandria het lastig, maar hield het knap stand en boekten de Oisterwijkers een belangrijke overwinning in strijd om degradatie. ,,We hadden de wedstrijd wel eerder kunnen beslissen”, gaf Van Venrooij toe. ,,Desondanks is deze zege super en belangrijk.” 

Door de nederlaag van Kuijk verliezen de blauw-witten de aanspraak om in de nacompetitie voor promotie met een thuiswedstrijd te beginnen.

Haarsteeg – Vlijmense Boys 2-1 (1-1) 2. Bjorn van Bijnen 0-1, 13. Maikel Kivits (pen.) 1-1, 90+2. Joost Aloserij 1-2.

Moment van de wedstrijd: Toen trainer Roger Schouwenaar bijna een maand geleden op de bok kwam zitten bij Haarsteeg vroeg hij of Joost Aloserij beschikbaar was. ,,Ik had een nieuwe baan, moest veel door Europa reizen. Nu ben ik veel in Nederland, kon ik dus meedoen. Het is fantastisch dat je dan de winnende maakt. Maar daar heb je niks aan als je volgende week bij RKDVC de punten niet pakt.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Door de zege in extremis is Haarsteeg verlost van de laatste plaats. VCB staat onderaan, want heeft een slechter doelsaldo dan Vlijmense Boys.