Volledig scherm
Stefan Schillers (Nevelo, links) en Max van Dongen vechten om de bal © Jeroen de Jong/ Beeld Werkt

Taxandria baas in eigen huis in Oisterwijkse derby tegen Nevelo

OISTERWIJK - De 2 grootste clubs van Oisterwijk duelleerden zondagmiddag in 3C om de eer van het dorp. Thuisclub Taxandria boekte een verdiende 2-1 zege op haar rivaal Nevelo.

Op een drukbezocht en kletsnat Sportpark De Gemullenhoeken kwam de Oisterwijkse derby wat moeizaam op gang. In de stromende regen had de thuisploeg het meeste balbezit, maar slaagde het team van Edwin Verheijen er niet in om veel kansen te creëren. Ook de gasten doken nauwelijks op voor het vijandelijke doel. In de 25ste minuut brak Giel van de Ven het duel open. De middenvelder van de blauwgelen soleerde fraai voorbij 3 Nevelo-verdedigers en prikte de bal binnen: 1-0. Dat was ook de ruststand.

Na de pauze kwam Nevelo langzaam steeds beter in de wedstrijd. De roodwitten zetten wat meer druk op de helft van Taxandria. Dit leverde bijna een gelijkmaker op, toen een verraderlijk schot van Rene de Graaf tegen de baal belandde. Juist toen de gasten groeiden in het duel, sloeg Taxandria halverwege de 2de helft toe met wederom een prachtige treffer. Na een solo vanaf de linkerflank vond Giel van de Ven de vrijstaande Chiem Liebeton. De nummer 9 legde bal panklaar neer voor Peter de Jong, die van dichtbij hard raak schoot in minuut 65. 2-0.

Even leek het nog spannend te worden toen een harde vrije trap van Stefan Schilders verrassend doel trof. In de 87ste minuut verraste hij iedereen met een harde schuiver vanaf zo'n 30 meter over de grond. 2-1. Maar dichter dan een aansluitingstreffer kwamen de gasten niet, het bleef 2-1. Middenmoter Taxandria pakte hierdoor 3 belangrijke punten, terwijl Nevelo nog altijd puntloos is.