Volledig scherm
Taxandria viert promotie naar de derde klasse na het gewonnen tweeluik met RKDSV. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Taxandria promoveert na zege op RKDSV

DIESSEN - Taxandria is gepromoveerd naar de derde klasse, nadat het over twee duels de betere was tegen vierdeklasser RKDSV. De eerste wedstrijd won de Oisterwijkse club al met 2-1 en ook de tweede confrontatie werd zondagmiddag gewonnen: 0-3.

Taxandria was het gevaarlijkst in de eerste helft, wat resulteerde in een doelpunt. Giel van de Ven haalde snoeihard uit en liet daarmee de prima keepende Jan Abrahams kansloos. Taxandria had er nog meer kunnen maken, maar het ontbrak aan scherpte in de afronding. De thuisploeg deelde slechts speldenprikjes uit in de naam van Frank Kolen, die met een volley en een verre vrije trap Taxandria-doelman Ramon Doomen aan het werk zette.

Ook in de tweede helft waren de gasten de bovenliggende partij. Doordat Abrahams de definitieve nekslag voorkwam, bleef RKDSV hopen op een wonder. Maar vlak voor tijd schoof invaller Fihri Bashi Abdulahi de 0-2 binnen, waarmee het definitief gespeeld was. De andere invaller, Chiem Liebeton, zette in de laatste minuut de 0-3 eindstand op het scorebord.