Volledig scherm
© ANP

TGG - BMC na twee minuten gestaakt: scheidsrechter kan niet meer verder

Zondag 3cDe wedstrijd tussen TGG en BMC duurde zondagmiddag niet erg lang. Er werd door een blessure van de arbiter welgeteld 120 seconden gevoetbald. 

TGG - BMC 0-0 gestaakt in de 2e minuut.

Moment van de wedstrijd: Dat was de aftrap van het duel. Meer hoogtepunten waren er niet.

Bijzonderheid van de wedstrijd: De arbiter van dienst moest na welgeteld twee minuten al de strijd staken vanwege een hamstringblessure. Het regelen van een vervanger bleek vervolgens niet haalbaar. 

ODC - SCG’18 1-1 (1-0). 18. Ido Pijnenburg 1-0, 90+2. Sten van Vessem 1-1.

Moment van de wedstrijd: De gelijkmaker van SCG-verdediger annex aanvoerder Sten van Vessem. Die kopte raak na goed voorbereidend werk van Bas de Lange, die als stormram mee naar voren was gestuurd door zijn coaches Aschwin van Kessel en Jürgen Gerrits.

Bijzonderheid van de wedstrijd: SCG’18 heeft voorlopig iets met late doelpunten. Deze keer leverde dat de Gestelaren een punt op. “Wij hadden een zege over de streep moeten trekken”, vond ODC-coach Carlo Vorstenbosch.

Zwaluw VFC - Taxandria 3-2 (0-2). 18. Ruben Martin 0-1, 31. Maikel Wolfs 0-2, 48. Delano Sarmo 1-2, 65. Martin de Laat 2-2, 72. Delano Sarmo 3-2.

Moment van de wedstrijd: De aansluitingstreffer van Zwaluw-spits Delano Sarmo. Die scoorde vlak na rust de 1-2 en dat was precies waar Zwaluw-coach John Laponder op had gehoopt. “Tijdens de rust heb ik een en ander omgezet en zijn we in elke linie één tegen één gaan spelen. Dan is het lekker als je meteen scoort. Dat gaf ons nog meer vleugels”, aldus Laponder.

Volgens Taxandria-coach Edwin Verheyen was dat het moment toen beide teams de thee opzochten. “Zwaluw-spelers haalden na het rustsignaal met veel vertoon verhaal bij de scheidsrechter. Bij de kleedlokalen was er wat onvriendelijk duw- en trekwerk. Dat zag men in de tweede helft terug op het veld.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Bij rust stond Zwaluw VFC nog op een dubbele achterstand. Dankzij die ‘alles of niets tactiek’ trokken de Vugthenaren alsnog een overwinning over de streep.

Zwaluw VFC boog in het tweede bedrijf de wedstrijd om. “Je te druk maken over de scheidsrechter heeft weinig zin”, rondde Verheyen af, die een goal afgekeurd zag worden vanwege vermeend buitenspel. “Zo je stempel willen drukken, kan niet. De brutaalste heeft vandaag gewonnen.”

RKDVC - FC Engelen 2-3 (2-0). 45. Damian van Bijnen 1-0, 54. Osman Bostanci 2-0, 68. Gino Schrier 2-1, 78. Dylan Domingues 2-2, 88. Relano Bouwmans 2-3.

Moment van de wedstrijd: De 2-3 van FC Engelen-aanvaller Relano Bouwmans. “Die jaste de bal even vol in de kruising. Wat een geweldig moment was dat”, jubelde FC Engelen-coach Ron Schrier.

Bijzonderheid van de wedstrijd: FC Engelen knokte zich met een man minder terug van een 0-2 achterstand in Drunen. “We hebben bijzonder veel veerkracht getoond”, aldus Schrier.

Een tweede gele kaart voor een speler van Engelen bij de stand 2-1. “Toen veranderde de dynamiek van de wedstrijd”, vond Cees Frikkee, bestuurslid van RKDVC.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Door een communicatiestoornis in de verdediging dompelde FC Engelen RKDVC, dat in de eerste helft heel goed speelde, in rouw. 

BVV - SVSSS 1-1 (1-0). 36. Guillermo Le Couvreur 1-0, 56. Stan van den Brand 1-1.

Moment van de wedstrijd: Volgens BVV-coach Erik Meulendijk was dat de gelijkmaker van de Udenhoutse bezoekers. ,,SVSSS heeft buiten die goal helemaal niets weten te creëren namelijk”, baalde de Bossche oefenmeester. 

Moment van de wedstrijd: De openingsgoal van BVV. “Een rabona”, aldus SVSSS-coach Cemal Yilmaz. “Een goal achter het standbeen, net toen onze doelman op het verkeerde been stond.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: BVV had vooral na rust moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. “We hadden ruim tachtig procent balbezit. Dan is het zuur als je daar te weinig mee doet”, moest Meulendijk eerlijk bekennen.

Bij ‘SSS’ stond de aangetrokken keeper Bart Tuerlings onder de lat. Ook keerden Ruben Diederen en Jelle van den Bijgaart terug na lang blessureleed. 

Haarsteeg - VCB 4-3 (1-1) 25. Maikel Kievits 1-0, 40. E.D. 1-1, 51. Sebastiaan van Bakel 2-1, 65. Mark Maas 2-2, 78. Sebastiaan van Bakel 3-2, 84. Mark Maas 3-3. 90+2. Mathieu Schellekens 4-3.

Moment van de wedstrijd: De winnende goal van Mathieu Schellekens. “VCB kwam in de slotfase weliswaar terug, maar de kracht van deze groep is dat ze erin bleven geloven”, vindt trainer Henry van der Linden.

Alweer geeft VCB de wedstrijd in de slotseconden weg. "Voor dat spektakel moet men bij ons zijn”, reageerde VCB-coach Frans van Helvoirt als een boer met kiespijn.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Haarsteeg heeft al zestien punten. “Doelstelling blijft vooralsnog handhaven”, zegt Van der Linden. “Die punten pakken ze ons niet meer af.” 

VCB kwam drie keer terug van een achterstand. “Hoe wij onze goals weggeven, moet eruit”, aldus Van Helvoirt. "Dat gaat te makkelijk en zal ons problemen opleveren.” 

Vlijmense Boys - Nieuwkuijk 1-2 (0-1) 10. Roy de Vaan 0-1, 55. John van Dommelen 0-2, 75. Djemal Arikan 1-2. Rood: 50e minuut Stef Lammers van Vlijmense Boys.

Moment van de wedstrijd: De rode kaart. “Toen werd het een echte derby, kwamen er krachten los bij Vlijmense Boys”, zag Kuijk-trainer Patrick Berkelmans.

Bijzonderheid van de wedstrijd: “Je zou denken: het is een derby, dus we zullen alles geven. Maar daar heb ik niks van teruggezien. Dit was Vlijmen onwaardig”, vond trainer Hans Richters. Zijn collega: “Voetballend deden we het goed, net als vorige week tegen SVSSS. Deze keer zijn we wel beloond.”