Volledig scherm
Archiefbeeld TGG - BVV. © copyright Peter van Gogh

TGG verslaat titelhouder Real Lunet en wint Bossche Cup

TGG heeft zondag de vijfde editie van de Bossche Cup gewonnen. In totaal deden acht voetbalclubs uit Den Bosch en omgeving mee aan het toernooi, dat dit weekend werd gehouden bij Real Lunet in Vught.

TGG stootte zaterdag al door naar de laatste vier door in de poulefase af te rekenen met BVV (1-0) en gastheer Real Lunet (1-0). In de halve finale ging het zondag een stuk moeizamer. Tegen het tweede elftal van OJC Rosmalen waren penalty's nodig om een beslissing te brengen.

In de finale kwam het opnieuw tot een ontmoeting tussen TGG en Real Lunet, dat de Bossche Cup de laatste twee seizoenen won. Ook deze editie leek het die kant op te gaan. De formatie uit Vught kwam op een comfortabele 2-0 voorsprong, maar zag TGG vervolgens doorpakken.

  1. Overzicht | OJC speelt in slotseconden gelijk, Hilvaria verliest degradatiekraker
    amateurvoetbal

    Overzicht | OJC speelt in slotsecon­den gelijk, Hilvaria verliest degradatie­kra­ker

    De zonnestralen kussen het gelaat, na weken van kou en ellende is de eerste lekkere voetbalzondag aangebroken. In Midden-Brabant stonden weer verschillende fraaie potjes op het programma. Zo was er de streekderby tussen Heeswijk en DAW in 2H. Maar ook de degradatiekraker tussen Hilvaria en Bladella. OJC Rosmalen hield het lang spannend in het duel tegen Westlandia. Pas in de slotseconden maakte de ploeg uit Rosmalen de gelijkmaker.