The White Boys op archiefbeeld
Volledig scherm
The White Boys op archiefbeeld © Beeld Werkt

The White Boys: van niet komen opdagen naar met 0-14 verliezen van Riel

Zondag 5cRiel heeft zondagmiddag aan haar doelsaldo gewerkt. Robbert Swinkels scoorde van alle Riel-spelers het meeste, maar liefst vijf keer. Voor The White Boys is de nederlaag de zoveelste klap. Vorige week kwam de ploeg ook al niet opdagen voor het duel met Tuldania. 

The White Boys – Riel 0-14.Doelpuntenmakers Riel: Robbert Swinkels 5x, Lars Bokma 2x, Jesse van de Corput 2x, Stijn Rutten 2x, Rick van Berkel, Tony Noije, Patrick Bastiaansen.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Robbert Swinkels voerde zijn doelpuntentotaal van dit seizoen aardig op door vijfmaal te scoren. Het lijkt erop dat de fut er helemaal uit is bij de Poolse voetballers. Zo kwam The White Boys vorige week niet opdagen bij Tuldania

Moment van de wedstrijd: In de slotfase speelde The White Boys vanwege blessures en personele problemen de wedstrijd uit met negen spelers.

Irene - FC Drunen 4-0 (2-0) 30. Arthur Piatcki 1-0, 36. Rob Groenendaal, 2-0, 58. Rob Groenendaal 3-0, 70. Arthur Piatcki 4-0

Moment van de wedstrijd: “We wisten dat Irene vanwege zijn snelle spitsen de bal zo veel mogelijk achter onze verdediging wilde leggen. Ondanks dat zijn we er toch drie keer ingetuind, dus voorspelbare doelpunten”, zegt trainer Ali Albayrak.

Irene aanvaller Rob Groenendaal , die zelf twee keer scoorde, vond het eerste doelpunt van teamgenoot Arthur Piatcki de mooiste van de vier. ,,Een vrije trap kwam voor de voeten terecht van Arthur en vervolgens volleerde hij de bal mooi in de kruising. Hierdoor kwamen we verdiend op een 1-0 voorsprong te staan.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Irene blijft maar winnen en is door puntverlies van de concurrentie gestegen naar de vierde plaats. Groenendaal ziet de vierde plaats als het beoogde doel. ,,We willen aan het einde van het seizoen graag op deze plaats blijven staan. Na de winterstop zijn de resultaten uitstekend met dit als gevolg. Voor mijn gevoel zijn de foutjes die we in de eerste competitiehelft hadden eruit en presteren we daarom een stuk beter.”

Vorige week kwam The White Boys niet opdagen, daardoor kreeg de ploeg uit Waspik drie punten in mindering. ,,We staan dus niet meer onderaan”, zegt Ali Albayrak, trainer van FC Drunen. ,,Daar ben ik heel blij mee.”

Essche Boys – Gloria UC 0-0.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Essche Boys was in de eerste helft de bovenliggende parti. Na de pauze waren de rollen omgedraaid, maar kon Gloria het verschil ook niet maken.

Essche Boys coach Leon van Wanrooij zag dat zijn team uitstekend verdedigde en vond vooral Rob van Rooij een uitstekende wedstrijd spelen. ,,Rob is normaal rechtshalf maar door een blessure in de verdediging moest ik hem als laatste man neerzetten. Dit deed hij uitstekend en mede dankzij hem hebben we weinig kansen weggeven.”

Van Wanrooij vond de wedstrijd leuk om naar te kijken ondanks dat er geen doelpunten vielen. ,,Het was een open wedstrijd en leuk om te kijken. De wedstrijd verdiende geen winnaar. In de eerste helft waren wij beter en hadden we wat kansjes en in de tweede helft vond ik Gloria sterker. Al met al een terechte uitslag.”

Moment van de wedstrijd: Dat waren in feite twee momenten. Eerst ging er een rode kaart uit naar een speler van Essche Boys wegen het neerhalen van een doorgebroken speler. Gloria eindigde de wedstrijd ook met tien man, omdat Roy Bernaerts een kwartier voor tijd een natrappende beweging gemaakt zou hebben.

SVSOS – SVG 2-2 (1-0). 41. Willem Holthausen 1-0, 58. Jesper Priems 2-0, 62. Bram van Gool 2-1, 75. Younes Aknin 2-2.

Moment van de wedstrijd: De aansluitingstreffer van SVG. Bram van Gool joeg een vrije trap van een afstand van 30 meter stijf in de kruising.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Doelman Lars Jonkers van SVSOS kreeg tot ieders verbazing tien minuten voor tijd rood, omdat hij hands gemaakt zou hebben buiten het strafschopgebied.

EDN’56 – Ollandia 2-2 (0-2). 23. Gerbe Voets 0-1, 30. Remco Voets 0-2 76. Sander van Dijck 1-2, 85. Aidan Welten 2-2.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Ollandia leek al snel op rozen te zitten, maar in het laatste kwartier knokte EDN’56 zich op gelijke hoogte.

,,Dat was de rust. De eerste helft speelde we met vertrouwen en wist EDN’56 weinig te brengen, maar in de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Bij ons zakte het zelfvertrouwen en EDN’56 kreeg geloof in een goed resultaat”, aldus Ollandia topschutter Steven van Dijke

Ollandia zit de laatste paar weken in een minder fase en ook tegen EDN’56 wist de formatie van Bas van Engelen niet te winnen. In de laatst drie duels pakte het team slechts twee punten. Van Dijke weet dat Ollandia stroef draait maar houdt vertrouwen. ,,We hebben alles nog in eigen hand, maar het moet wel beter. We moeten even met de koppen bij elkaar gaan zitten en de draad weer oppakken.”

Moment van de wedstrijd: De gelijkmaker van invaller Aidan Welten, die daarmee zijn ploeg aan een punt hielp.

LSV – OVV’67 1-2 ( 0-0) 50. Wladimir Kilie 1-0

Moment van de wedstrijd: LSV aanvoerder Rowi van den Besselaar vond de 1-0 van zijn het enige lichtpuntje van de middag. ,,Ik gaf een voorzet en Wladimir schoot de bal met een volley tegen het net aan. De rest was van de wedstrijd was niet heel sterk van onze kant”

Bijzonderheid van de wedstrijd: LSV had weer een lastige middag tegen een tegenstander die lager op de ranglijst staat. ,,We hebben het lastig als we zelf het spel moeten maken. Soms gaat het wel, maar we zijn beter in de omschakeling. We speelden tegen OVV’67 één van onze slechtste wedstrijden dit seizoen”, aldus Van den Besselaar