Volledig scherm
© Archief

Theo van Zelst stapt op bij Broekhoven

TILBURG - De voetballers van vijfdeklasser Broekhoven moeten het voortaan zien te rooien zonder coach Theo van Zelst. De oefenmeester is per direct opgestapt bij de Tilburgse club.

,,De reden is dat de juiste mentaliteit ontbreekt bij de spelers. De inzet laat te wensen over. Als er op trainingen vaak maar een stuk of drie komen opdagen, kun je niet optimaal presteren. Ik krijg daarin ook geen steun van het bestuur. Vandaar deze beslissing”, aldus Van Zelst die op 6-jarige leeftijd begon als speler van Broekhoven.

Vanaf zijn 16de speelde Van Zelst voor Willem II, RKC en TAC/BWB. Als trainer had hij vervolgens Ons Vios en WSJ onder zijn hoede. ,,De laatste jaren was ik actief bij Broekhoven. Ik had ook voor andere clubs kunnen kiezen, maar omdat ik een echte Broekhovenaar ben, ging ik aan de slag voor deze club. Achteraf gezien is dat uit trainersoogpunt een verkeerde beslissing geweest.”

Broekhoven speelt deze zondagmiddag uit tegen Neerlandia. Oud-prof John Feskens en Leroy van Gestel zitten als coaches op de bank, maar dat is volgens secretaris Mary van Veen geen permanente situatie: ,,Was het maar waar.”