Tien doelpunten bij Audacia - Jong Brabant: 'Normaal win je als je vier keer scoort’

Vierde klasse DDe derby tussen Audacia en Jong Brabant mondde uit in een doelpuntenfestijn: 4-6. Ward Ketelaars was net als Luc Spierings tweemaal trefzeker. Toch werd de mooiste goal gemaakt door Bram Vugts. 

Audacia - Jong Brabant 4-6 (3-2). 13. Bram Swinkels 1-0, 14. Luc Spierings 1-1, 22. Luc Spierings 1-2, 37. Ward Ketelaars 2-2, 40. Alex Aarts 3-2, 58. Bram Vugts 3-3, 69. Daan Roeffen (pen.) 3-4, 76. Tom Bastings 3-5, 80. Ward Ketelaars 4-5, 90. Luuk Robben 4-6.

Hoewel Jong Brabant over heel de wedstrijd gezien de gevaarlijkste ploeg was, was een gelijkspel een terechte uitslag geweest. ,,Ik vond ons helemaal niet slecht spelen”, aldus de trefzekere Audacia-spits Ward Ketelaars. ,,Aan de meeste tegengoals konden wij niets doen of vielen ongelukkig. Met name die penalty van hen was zuur.”

Het meest bijzondere aan de wedstrijd is het aantal doelpunten. In het eerste kwartier lieten beide ploegen niets zien, maar na de 1-0 van Swinkels ging het los. ,,Doorgaans win je de wedstrijd als je vier keer scoort”, treurde Ketelaars. ,,Vandaag mocht het niet zo zijn.”

OVC’26 – Viola 3-3 (2-2). 16. Remco Meeuwissen (e.d.) 1-0, 34. Justin Meeuwissen 1-1, 36. Sjors van den Broek 1-2, 44. Mitchel van Zelst 2-2, 59. Andrew van de Wouw 3-2, 67. Remco Meeuwissen 3-3.

,,In de tweede helft zijn we gewoon beter, maar in de eerste helft hadden we moeite. Misschien was het een stukje onderschatting, ik weet het niet”, vond OVC’26-trainer Rob van der Kaaij.

,,We waren effectief vandaag. Iets wat de afgelopen weken nog weleens een probleem bleek te zijn. Het eerste punt geeft de jongens een hoop vertrouwen en het was fijn dat het kwartje ook een keer onze kant op viel”, zei Viola-trainer Richard de Beer.

De broertjes Meeuwissen drukte in vele opzichten hun stempel op de wedstrijd. Remco met twee goals, waarvan een in eigen zijn eigen doel, en Justin met een goal, wel alleen bij de tegenstander.

Were Di – WSJ 2-0 (0-0). 50. Marijn Stenvort 1-0, 90+3 Joep Kuijpers 2-0.

,,Ik snap echt niet dat WSJ nog geen punten heeft gepakt. Ze zijn voetballend een goede ploeg, maar Nick Verzijl, mijn keeper, stond er op de cruciale momenten”, zag Ivo Bouckaert, trainer van Were Di.

,,De persoonlijke fouten blijven een probleem. Het was er vandaag gelukkig maar een dus er zit een stijgende lijn in. Het spel moet was simpeler en misschien hebben we hier en daar nog wat geluk nodig. Dat heb je dan helaas niet als je in de hoek zit waar de klappen vallen”, vond WSJ-coach Frank de Brouwer.

RKDSV – Gesta 2-2 (1-1) . 33. Raul Isalin, 90. Berry Koolen (pen.) 2-2.

,,We waren niet goed vandaag, maar toch wisten genoeg kansen te creëren. Die gaan er niet in en we scoren twee keer uit een standaardsituatie. Door de momenten waarop we scoren ben ik tevreden met een punt, maar het spel moet gewoon beter. Tien minuten voor rust wordt een doorgebroken speler van mij neergehaald, maar de scheids liet het bij geel. Het zat niet mee”, vond RKDSV-trainer Frans Verbeek.

Berry Koolen redde in de laatste minuut nog een punt voor de ploeg uit Diessen: hij benutte een penalty.

Chaam – Spoordonkse Boys 1-3 (0-0). 54. Jasper van Agt 0-1, 73. 1-1, 75. Roel van Nunen (pen.) 1-2, 84. Roel van Nunen (pen.) 1-3.

,,Een verdiende overwinning denk ik. Het veld was lastig bespeelbaar, maar wij waren het meeste aan de bal en maakte het spel. Chaam kwam eigenlijk heel verrassend op gelijke hoogte, maar de ruimtes werden groter in de slotfase en twee keer trapte zijn op de noodrem en konden we uitlopen”, zag Spoordonkse Boys-trainer Coen Vos.

Roel van Nunen had weinig last van zenuwen vandaag. Hij schoot tot twee keer toe een strafschop binnen.

SV Reeshof – Riel 3-2 (1-0). 34. Gino Swaans 1-0 47. Remco Marcelissen (e.d.) 1-1, 66. Tom Siliakus 2-1, 77. Koen van de Otterlo 3-1 85. Robert Swinkels 3-2 (pen.).

,,Riel is onze lastigste tegenstander tot nu geweest. Net als vorige week begonnen we goed, maar dat konden we niet omzetten in een voorsprong. We kwamen in de tweede helft onze afspraken goed na en trekken we de overwinning met het collectief over de streep”, zei Reeshof-trainer Jurgen Bouwens.

,,We hoeven ons wederom niet te schamen. Het was een hele spannende wedstrijd en we laten weer zien dat we in de vierde klasse thuishoren. Reeshof-uit is niet perse de wedstrijd waar wij onze punten moeten pakken en als we dit spel vasthouden, gaan we tegen heel veel ploegen zeker wel punten pakken”, zei een teleurgestelde, maar tevreden Riel-trainer Nick van Vugt.

Robert Swinkels bleef met een dubbel gevoel achter. Hij bracht de spanning terug met een penalty in de 85ste minuut, maar hij miste ook al een penalty bij een 0-0 stand.

Tuldania – GSBW 0-5 (0-1). 40. Milan van Boxtel 0-1, 56. Simon Brand 0-2, 75. Simon Brand 0-3, 77. Rick van Amersfoort 0-4, 90+3. Rick van Amersfoort 0-5.

,,Het was genieten vandaag. In de eerste helft vergeten we nog onze kansen af te maken en blijft Tuldania in de wedstrijd. De tweede heft schroefde we het tempo echter wat omhoog en waren we wel scherp in de eindfase. Mooi om te zien ook dat er een hoop GSBW supporters op de tribune zaten”, zei GSBW-trainer Dennis de Bruijn.

,,We lagen qua spel veel dichter bij elkaar dan de uitslag doet vermoeden. De kansen die we krijgen maken we niet af en dan wordt het lsatig. Na de nederlaag tegen Spoordonkse Boys moest de ploeg reageren en dat hebben ze, ondanks de uitslag, zeker gedaan”, vond Tuldania-trainer Kees Mollen.

Volledig scherm
Jong Brabant © Pix4Profs / Joris Buijs