Volledig scherm
SC ‘t Zand op archiefbeeld. © Beeld Werkt

Tiental Sc 't Zand in slotseconde onderuit in inhaalduel

Zondag 1CSc ‘t Zand heeft donderdagavond met 3-4 verloren van Best Vooruit. In de absolute slotfase van het inhaalduel in 1C maakte Tom Kastelijn de enige goal van de avond.

Op sportpark Bijstervelden speelden beide ploegen namelijk het restant van hun onderlinge competitieduel in 1C, dat op zondag 28 oktober werd gestaakt. Na een uur spelen stapten beide ploegen destijds van het veld bij een stand van 3-3 omdat de scheidsrechter door een opgelopen blessure de wedstrijd niet meer kon voortzetten. Een vroege achterstond boog de ploeg van Jan de Hoon toen om naar een 3-1 voorsprong. Maar die wist ‘t Zand niet vast te houden. De bezoekers kwamen langszij, waarna Sc ‘t Zand-speler Marco de Liefde moest inrukken met een directe rode kaart.

De Tilburgers kwamen gisteren nauwelijks in de problemen ondanks hun ondertalsituatie, maar in de absolute slotfase stond de ploeg van Jan de Hoon alsnog met lege handen door die late goal. Sc ’t Zand staat elfde na zeven gespeelde duels. ,,Dit is enorm balen”, zo sprak Jan de Hoon na afloop van het duel. ,,We hadden minimaal één punt moeten pakken vanavond, jammer dat we het gelijkspel op het einde uit handen geven.”

  1. WSJ-coach De Brouwer na lijfsbehoud: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgelukkig’

    WSJ-coach De Brouwer na lijfsbe­houd: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgeluk­kig’

    WSJ is toch niet gedegradeerd naar de vijfde klasse. De Tilburgers hielden daar al rekening mee, omdat ze een verlenging wisten af te dwingen tegen SVC, maar toch leefde de Tilburgse ploeg een week tussen hoop en vrees. ,,Je weet nooit wat de KNVB uiteindelijk beslist, maar we de spelers zijn dolgelukkig met dit besluit”, aldus WSJ-coach Frank de Brouwer, die in zijn nopjes is met het besluit.