Volledig scherm
Sarto op archiefbeeld © Pix4Profs/René Schotanus

Tilburgse Sarto gaat handhaving goed vieren: ‘Met z’n allen naar het Levenslied ’

Zondag 2eDoor het gelijkspel tegen Zeelandia-Middelburg heeft Sarto zich gehandhaafd in de de tweede klasse. Na een lange rit terug gaat de selectie van Werner Cools dat goed vieren in Tilburg. De spelersgroep gaat biertjes drinken bij festival het Levenslied. 

Zeelandia-Middelburg - Sarto 2-2 (1-1). 19. Niels Luteijn 1-0, 21. Tim Dominicus 1-1, 88. Niels Luteijn 2-1, 90+1. Jordi Warnars 2-2.

Moment van de wedstrijd: Sarto leek vlak voor tijd alsnog te verliezen in Middelburg, maar Jordi Warnars bezorgde de Tilburgers alsnog een punt. Het was een mooi slot van het laatste competitieduel van Sarto onder leiding van Werner Cools.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Sarto wist zich dankzij het gelijkspel te verzekeren van een nieuw seizoen in de tweede klasse. ,,Dit voelt als een kampioenschap. De ontlading was ontzettend groot en we gaan vanavond met z’n allen bij het levenslied een goed biertje drinken”, verzekerde Cools.

JEKA - VOAB 2-0 (1-0). 5. Stefan van Dongen 1-0, 57. Remco de Groot 2-0.

Moment van de wedstrijd: VOAB kwam in Breda al snel op achterstand en dat kwam de ploeg van Gerard van Gils niet meer te boven. ,,We zijn te wisselvallig geweest dit seizoen”, zo vatte Van Gils de prestaties van dit seizoen samen.

Bijzonderheid van de wedstrijd: De 2-0 nederlaag bij JEKA gaat de geschiedenisboeken in als het laatste duel van Van Gils. Hij stopt er nu definitief mee. ,,Ik gaf aan de club dit seizoen nog een keer te willen helpen, maar nu is het echt mooi geweest en ga ik me meer naar de achtergrond verplaatsen”, aldus Van Gils.

Unitas’30 - Uno Animo 3-0 (2-0). 31. Roman Witting 1-0, 45. Roman Witting 2-0, 89. Justin Kwee 3-0.

Moment van de wedstrijd: Vlak voor rust verdubbelde Unitas’30 de voorsprong. ,,Toen was ons verzet wel gebroken. We probeerden het nog wel, maar Unitas was simpelweg de betere partij”, aldus Uno Animo-coach Kees van Loon.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,Op een gegeven moment werd handhaving het maximaal haalbare en die doelstelling hebben we behaald. Op naar volgend seizoen”, sprak Van Loon, die ook na de zomer de scepter zwaait in Loon op Zand.

Rijen - SC Kruisland 1-3 (1-2). 24. Giovanni Ada 0-1, 35. Giovanni Ada 0-2, 45. Bram Weijerman 1-2, 76. Faisal Bensiali 1-3.

Moment van de wedstrijd: Het seizoen van Rijen eindigde met een thuisnederlaag. Vlak voor rust maakte Bram Weijerman nog de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwam het elftal van Max Raeven niet meer.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Na vier seizoenen komt er een einde aan het huwelijk tussen Rijen en Max Raeven. De oefenmeester is komend seizoen hoofdtrainer bij Sarto. De kans is dus groot dat Raeven komend seizoen tweemaal tegen zijn oude ploeg zal gaan spelen.

WSC – Hoeven 4-1 (1-0) 4. Rens van den Hout 1-0, 48. Nicky van Ooijen 2-0, 75. Lars Kruissen 3-0, 84. Robert Frerichs 3-1, 90. Nicky van Ooijen 4-1.

Moment van de wedstrijd: Om kwart over twee werd Roel Duquesnoy van WSC gehuldigd vanwege zijn 250e wedstrijd voor de Waalwijkers. ,,Gelukkig hebben we gewonnen, anders zouden we zijn gedegradeerd”, zei de 31-jarige verdediger. ,,Mijn ploeggenoten hadden vooraf al aangegeven dat ze er alles aan zouden doen om mij en dus WSC een prachtige middag te bezorgen.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Doordat Zundert bij Madese Boys gelijkspeelde, is Hoeven gedegradeerd. JEKA won, dus moet WSC trachten via de nacompetitie zich te handhaven in de tweede klasse.

 1. Overzicht | Kozakken Boys verliest laatste wedstrijd van 2019, Achilles Veen vernedert Rijsoord

  Overzicht | Kozakken Boys verliest laatste wedstrijd van 2019, Achilles Veen vernedert Rijsoord

  Kozakken Boys heeft zich geen goede dienst bewezen door met 3-1 te verliezen van Scheveningen. Na rust liep aanvaller Kay Tejan tegen een rode kaart aan, waarna de ploeg van trainer Rick Adjei nog knap op gelijke hoogte kwam. Het overwicht van Scheveningen brak Kozakken Boys uiteindelijk alsnog op, waardoor het 2019 met een nederlaag eindigt. Hoofdklasser Achilles Veen van trainer John Karelse won overtuigend met 7-0 van Rijsoord.
 2. Sleeuwijk speelt gelijk zonder trainer Tuns, sterke tweede helft levert Altena punten op
  zaterdag 2F

  Sleeuwijk speelt gelijk zonder trainer Tuns, sterke tweede helft levert Altena punten op

  Het was even schrikken geblazen in Sleeuwijk. Trainer Pieter Tuns kon wegens een hartritmestoornis niet zijn vertrouwelijke plek in de dug-out innemen. Desondanks pakte Sleeuwijk een verdienstelijk punt tegen de nummer vier van de ranglijst. Roda Boys/Bommelerwaard verloor ook haar tweede wedstrijd onder leiding van Jorco de Kok en lijkt daardoor zich al vroeg op de derde periodetitel te moeten gaan richten, wil het de seizoensdoelstelling halen.