Volledig scherm
TOP is blij na de winst op Raalte © BD / Peter van Huijkelom

TOP laat zich niet van de wijs brengen door amateurversie van Tim Krul: tegenstander wisselt keepers

Nacompetitie hoofdklasseTOP won zondagmiddag na penalty’s van Rohda Raalte. Vlak voor tijd gebeurde er iets aparts. De bezoekers brachten hun tweede keepers in. De coach van Rohda Raalte voelde zich blijkbaar Louis van Gaal, die deed in 2014 hetzelfde met Cillessen en Krul.

De bezoekers weten als het einde van de verlenging nadert nog wel iets geniaals. Keeper Tom Vastenavond mag straks op de middenlijn gaan staan, Ruben Tepperik moet de strafschoppen gaan stoppen. Een Tim Krulletje, dus, zoals Louis van Gaal dat bij Oranje eerder uithaalde met Jasper Cillessen en Tim Krul. Trainer Chris van den Dungen van TOP denkt daar niet aan. Roel Kuilder zou prima in kunnen vallen, maar Jeffrey Vendrig staat te boek als penaltykiller. Kortom: beslissen binnen 120 minuten is mooi, strafschoppen nemen zou ook geen ramp zijn. Al moeten de schutters nog wel fit zijn na twee uur in de zinderende hitte.

Bekijk hier de wissel. (tekst loopt door onder de video)

Penalty’s. Tepperik moet zijn taak als invalgoalie uiterst serieus nemen. Wordt de ingevallen doelman de held, of is het toch penaltykiller Vendrig van TOP? Linksback Franck Nzogning gaat uit van het laatste. ,,Jeffrey Vendrig staat als een leeuw in zijn doel. Die heeft een indrukwekkend postuur. Je wordt er bang van als je voor hem staat”, zegt de Heeschenaar. ,,En wij hebben uitstekende schutters. Ik zou normaal zelf schieten. Nu speelde mijn lies op.”

Spits Van Schooten lijkt onder de indruk van Vendrig, want de eerste strafschop gaat op de kruising. De keeper stopt zelf geen enkele strafschop, collega Tepperik scoort alleen een gele kaart, omdat hij TOP-captain Aram Pusters irriteert. Linders, Tuithof, Pusters, Van Mossel en Knud van den Heuvel tonen geen genade en TOP wint met 5-4. Het speelt in de halve finale tegen Leonidas.