Volledig scherm
PREMIUM
Brakel hoopt vandaag kampioen te worden in de vierde klasse, maar zal dat moeten doen zonder Sten Pijlman. De aanvaller is na een rode kaart geschorst. © Roel van der Aa

Topschutter Pijlman moet toekijken bij mogelijke kampioenswedstrijd van Brakel

AMATEURVOETBALBrakel heeft nog een kleine kans op het kampioenschap in de vierde klasse D, maar heeft het niet in eigen hand. Bovendien mist de ploeg een van zijn topschutters.

Sten Pijlman moet vanmiddag vanaf de zijlijn toezien hoe zijn teamgenoten het doen in de laatste thuiswedstrijd van Brakel tegen Noordeloos. De aanvaller, die dit seizoen twaalf keer scoorde in de competitie, kreeg afgelopen weekeinde rood in het duel met Kerkwijk. ,,Het is mogelijk ook onze kampioenswedstrijd, dat maakt het extra zuur om het duel te missen. Het is jammer en voor mij extra spannend langs de lijn, maar ik ben ervan overtuigd dat de jongens het ook zonder mij kunnen. We moeten eerst naar onszelf kijken en zorgen dat we met 3-0 winnen, meer kunnen we niet doen."

  1. Van sterallures geen sprake: topschutter Joeri Vugts blikt terug en blijft jeugdliefde Nemelaer trouw
    PREMIUM
    Het seizoen van

    Van sterallu­res geen sprake: topschut­ter Joeri Vugts blikt terug en blijft jeugdlief­de Nemelaer trouw

    Met 29 goals, waarvan vijf hattricks, had Joeri Vugts (22) een groot aandeel in de knappe derde plek van Nemelaer in de eerste klasse C. De aanvaller was met name na de winterstop op stoom en kwam zelfs nog even dicht bij de prestigieuze BD Zilveren Schoen. Zijn goede spel viel ook op bij meerdere ploegen in hogere divisies, maar Vugts is vastbesloten: ,,Het is uitgesloten dat ik vertrek.”