Volledig scherm
© Beeld Werkt

Topschutters nemen weekje pauze, Bakkali profiteert maximaal

Zilveren SchoenDe topschutters van de Zilveren Schoen hebben zich deze week niet laten zien. Voor Soufiane Bakkali een mooi moment om wel raak te schieten. De aanvaller van WSC komt zo de top vijf binnen.

Tim Saaman, Rémon Koenen, Jos Peltzer en Kevin Remie scoorden allemaal niet. En dat was voor het eerst dit seizoen. Vaak waren ze allemaal trefzeker of anders in ieder geval drie van de vier topscorers. Bakkali was wel trefzeker. Hij maakte een van de twee Waalwijkse treffers tegen Beek Vooruit (2-2) en vergezelt Koenen, Peltzer en Remie op plek twee. Saaman blijft met een verschil van anderhalf punt op plek een.

Periodes

Achter deze vijf spelers staan Stijn Spierings van Jong Brabant en Joeri Cuppen van Festilent. Spierings veroverde met zijn ploeg zondag de eerste periodetitel. Cuppen was tweemaal trefzeker in het 2-2 gelijkspel tegen SES. Daarachter staat Danny Schaap, die na zaterdag niet meer stuk kan bij Woudrichem. Door zijn treffer tegen Roda Boys in de 81ste minuut won zijn ploeg de periodetitel in de tweede klasse. 

Mounir Hadouir maakte een treffer voor CHC en bezorgde de Bosschenaren mede daarmee een periodetitel in de derde klasse. En op plek tien staat Kevin van Esch, die zondag niet trefzeker was voor Wilhelmina’26.