Volledig scherm
Job Viellevoye op archiefbeeld © PRIVE

Trinitas-smaakmaker Viellevoye valt uit met mogelijk gebroken neus

Zondag 3C + videoHet duel Trinitas Oisterwijk - Vlijmense Boys is zondag geëindigd in een 0-1 overwinning voor de bezoekers. Vlak voor tijd viel Trinitas-smaakmaker Job Viellevoye uit met een gehavende neus. 

Trinitas Oisterwijk - Vlijmense Boys 0-1 (0-0). 85. Robin van Weert 0-1.

Een gelijkspel zou terecht zijn, vonden beide trainers. ,,Geen goede, maar wel een leuke wedstrijd. De gelukkigste heeft gewonnen en dat waren wij vandaag”, zei Vlijmen-coach Erik van Esch. ,,Opnieuw ongelukkig”, treurde Trinitas-trainer Pierre van Berkel. ,,Wij hebben niet het vermogen om halve kansen in goals om te zetten.”

Het meest bijzondere aan het duel was het optreden en uitvallen van Trinitas-flankspeler Job Viellevoye. De aanvaller was constant dreigend, schoot op de paal, miste een één-op-één kans en viel in blessuretijd uit met een pijnlijke en bebloede neus na een kopduel. ,,Hij gaat meteen op controle naar het ziekenhuis”, zei Van Berkel. ,,Die neus is mogelijk gebroken.”

CHC - DSC 5-0 (1-0). 12. Mouad Hassan 1-0, 57. Glenn Kusters 2-0, 59. Younes Hadouir 3-0, 69. Younes Hadouir 4-0, 89. Mounir Hadouir 5-0.

Bij CHC verschenen voor het eerst dit seizoen de gebroeders Hadouir samen aan de aftrap van een competitiewedstrijd. Anouar, Younes en Mounir waren negentig minuten lang een plaag voor het povere DSC, dat op de eerste paar minuten na nauwelijks in het stuk voor kwam. ,,Het is lekker voetballen in zo’n elftal waarin ontzettend veel kwaliteit zit”, verklaarde Anouar Hadouir vlak na afloop.

BVV - FC Engelen 1-4 (1-2). 13. Johnny de Nies 0-1, 19. Dylan Domingues 1-1, 32. Luca Schrier 1-2, 81. Sam de Schepper 1-3, 89. Quinten Vorstenbosch 1-4.

,,Het was vandaag wederom hetzelfde liedje. We gaven de tegengoals te makkelijk weg”, baalde BVV-coach Peter Burg, die nog steeds wacht op de eerste seizoenszege. FC Engelen-coach Anthony Lurling was van mening dat de best voetballende ploeg ook verdiend had gewonnen. ,,En eigenlijk hebben we BVV te lang in leven gelaten.”

DVG - Baardwijk 3-1 (2-0). 21. Luuk van de Ven 1-0, 33. Tijn van Heertum 2-0, 66. Bas van Houtum 3-1, 76. Isak Dedic 3-1. Rode kaart: verzorger Baardwijk.

Bij DVG kwam er niet voor het eerst dit seizoen een debutant binnen de lijnen. Ditmaal ging het om Koen van der Sanden (17), die als verdedigende middenvelder een goede indruk maakte. ,,Het eerste kwartier waren we wat zoekende. Toen de 1-0 viel ging het steeds beter lopen. Erg mooi dat we zo goed aan het seizoen zijn begonnen”, jubelde DVG-coach Hans Lathouwers.

Al wekenlang loopt het niet lekker bij Baardwijk. In Liempde konden de geel-zwarten niet uit de negatieve spiraal geraken. ,,Dat mogen we onszelf verwijten”, zegt trainer Emil Heefer. ,,Voor de rust gaven we helemaal niet thuis, lieten we ons op alle fronten aftroeven. Dat is niet de eerste keer dit seizoen. Die mentaliteit moet veranderen. Je kunt pas een resultaat boeken als je net zo veel energie in de wedstrijd steekt als de tegenstander.

TGG - Zwaluw VFC 0-4 (0-3). 31. Martin de Laat 0-1, 33. Mateo Malbasic 0-2, 42. Julius Emmanuel 0-3, 90+2. Martin de Laat 0-4.

,,Op de juiste momenten hebben we gescoord vandaag. Bovendien was dit onze eerste uitzege van het seizoen”, aldus Zwaluw-coach John Laponder. ,,We voetballen steeds best aardig, maar wat koop je daarvoor als je aan het eind van de rit geen punten hebt”, baalde TGG-coach Ricardo Aguado.

RKDVC - ODC 1-1 (0-1). 29. Sjoerd van Lokven 0-1 (pen.), 47. Thomas Fitters 1-1.

,,We hebben verzuimd om voor rust meer doelpunten te maken. Tijdens de tweede helft stonden we wat meer onder druk. 1-1 is wat dat betreft terecht”, vond ODC-coach Carlo Vorstenbosch.

Nieuwkuijk – Haarsteeg 1-1 (1-0) 2. Miquel de Wijs 1-0, 79. Rick van de Griendt 1-1. Rood: 89e minuut Mitchel Fitters van Nieuwkuijk.

Nieuwkuijk kende een waslijst aan langdurig geblesseerde spelers. Geluk bij een ongeluk: doelman Reno van Engelen was weer terug. In de wedstrijd tegen ODC brak hij na een luchtduel zijn neus, liep ook een hersenschudding op. ,,Juist tegen Haarsteeg wilde ik er heel graag bij zijn”, zegt de 21-jarige keeper, ,,want daar heb ik heel mijn jeugd gevoetbald. Deze wedstrijd heeft dus voor mij een speciaal tintje.” Van Engelen, die op een van zijn billen een tattoo met het logo van Kuijk heeft staan, werd maar zelden op de proef gesteld. Bij een van de weinige echte kansen, kon Rick van de Griendt hem passeren. Dat betekende de gelijkmaker, nadat Miquel de Wijs al na twee minuten een foutje van doelman Aaron van Engelen had afgestraft.

Twaalf weken langs geschaafd aan afspraken, meestal goed nagekomen. ,,Maar gistermiddag leek wel of we allemaal waren vergeten”, vond DVC-trainer Edwin de Wijs. ,,Er klopte maar heel weinig van. En het was ook niet fel genoeg. Dus hebben we daar in de rust heel goed over gehad.” Dat verhaal bracht de thuisclub binnen de minuut al in de praktijk: Thomas Fitters schoot de gelijkmaker binnen. ,,Dat was een enorme opsteker, twintig minuten lang waren we sterker. Maar toen kwam ODC weer opzetten. De laatste tien minuten waren weer voor ons. Pech gehad met een bal tegen de lat, uiteindelijk ben ik toch tevreden met dat ene puntje.”