Volledig scherm
VV Riel op archiefbeeld © Beeld Werkt

Uit Brazilië teruggekeerde Rutten meteen belangrijk bij Riel

Zondag 5cNa een halfjaar stage te hebben gelopen in Brazilië keerde Bart Rutten dit weekend terug bij Riel. Bij zijn rentree was hij meteen belangrijk. Hij scoorde twee keer. 

SVG – Riel 0-4 (0-0). 55. Tony van Noije 0-1, 65. Robbert Swinkels 0-2, 75. Bart Rutten 0-3, 85. Bart Rutten 0-4.

Moment van de wedstrijd: De 0-1 van Tony van Noije. ,,Bij SVG zag je het verzet breken en wij tankten vertrouwen uit de voorsprong”, concludeerde Riel-trainer Nick van Vught.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Bij Riel keerde Bart Rutten terug na een halfjaar stage in Brazilië. Met slechts twee trainingen in de benen was hij meteen beslissend met een assist en twee doelpunten.

SVSOS – The White Boys 7-1 (3-0). 10. Lars Priems 1-0, 23. Jesper Priems 2-0, 40. Jeffrey Meeus 3-0, 47. Jeffrey Meeus 4-0, 62. Ruud van Dijck 4-1, 76. 5-1, 81. Ruud van Dijck 6-1, 88. Ruud van Dijck 7-1.

Moment van de wedstrijd: De publiekswissel twee minuten voor tijd voor Jeffrey Meeus. Om de personele zorgen op te lossen draafde hij weer een keer op, en was met twee treffers uitermate belangrijk voor SVSOS.

Bijzonderheid van de wedstrijd: De wedstrijd was al lang beslist tot Ruud van Dijck het op zijn heupen kreeg en met de laatste drie doelpunten van de wedstrijd een loepzuivere hattrick produceerde.

The White Boys miste verschillende spelers, waaronder de doelman. Vooral de doelwacht was een stevige aderlating.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Robert Czeberak nam de eretreffer voor de Boys voor zijn rekening.

LSV – Ollandia 1-6 (1-2) 3. Maikel van Kasteren 1-0, 18. Stefan Erven 1-1, 45. Stefan Erven 1-2. 52. Robert Erven 1-3, 78 Eigen doelpunt LSV 1-4, 80. Remco Voets 1-5, Steven van Dijke 1-6

Moment van de wedstrijd: De 1-2 van Stefan Erven was een belangrijk doelpunt. LSV speelde tot de rust een uitstekend maar toen het eenmaal op achterstand kwam tegen de koploper kwamen ze niet meer in de wedstrijd. ,,In de eerste tien minuten wist Ollandia niet hoe ze met ons spel om moesten gaan en kwamen we snel en ook verdiend op voorsprong. In de twee helft ging het minder en maakten we domme fouten. We hebben verdiend verloren, maar 1-6 is wel geflatteerd”, antwoordde LSV-leider Mark van der Struik.

Bas van Engelen, coach van Ollandia, was het eens met Van der Struik. ,,We hadden het erg lastig met LSV en 1-6 is iets teveel van het goede. Het lijkt of het heel makkelijk ging, maar LSV maakte het ons soms nog wel lastig. Al moet ik wel zeggen dat we verdiend hebben gewonnen.

Bijzonderheid van de wedstrijd: LSV eindigde het duel met negen man, omdat het twee rode kaarten kreeg. Beide kaarten waren volgens Van der Struik voor domme overtredingen. Vooral de eerste rode kaart die werd uitgedeeld aan Lyuboslav Serafimov was erg zuur. ,,We stonden op het punt om hem te wisselen want hij speelde op het randje. Zijn vervanger stond al klaar langs de lijn, maar omdat hij iemand vasthield pakte hij zijn tweede gele kaart en kon daarom meteen gaan douchen, waardoor de wissel niet door kon gaan.”