Volledig scherm
Achilles Veen en Jong FC Den Bosch op archiefbeeld © Beeld Werkt

Uitgekleed Jong FC Den Bosch gaat onderuit

zaterdag hoofdklasse aHet was de vraag of Jong FC Den Bosch genoeg spelers had om af te reizen naar Gouda. Wegens diverse redenen ontbraken er veel spelers bij de Bosschenaren. Uiteindelijk kon coach Brasco Tuvaljevic er wel elf opstellen, maar zijn elftal slaagde er niet in om Jodan Boys te verslaan.

Jodan Boys - Jong FC Den Bosch 3-0 (1-0). 22. Fanny Waandels 1-0, 56. Fanny Waandels 2-0, 71. Marlon Oranje 3-0.

Moment van de wedstrijd: Dat was de 3-0 van de thuisploeg uit Gouda, waarmee het duel definitief werd beslist. ,,Een aantal basisspelers haalden hun normale niveau niet, terwijl we ook wat ervaring misten”, sprak Jong FC Den Bosch-coach Brasco Tuvaljevic.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Voor Tuvaljevic was het nog even spannend of hij over genoeg spelers zou kunnen beschikken. ,,We misten een behoorlijk aantal jongens vanwege blessures en schorsingen. Heel even hebben we nog overwogen om een verzoek te doen tot het uitstellen van de wedstrijd, maar dat was geen optie”, aldus Tuvaljevic, die verder verwacht komend seizoen nog steeds bij Jong FC Den Bosch betrokken te blijven in de rol van assistent/coach.

Achilles Veen - Volendam 1-2 (1-1). 13. 0-1, 34. Bas van Loon 1-1, 65. 1-2. Bijzonderheid: Ilias Zaimi (Achilles Veen) mist penalty in de 69ste minuut. Rode kaart: 67. Keeper (Volendam).

Moment van de wedstrijd: ,,Gezien onze personele bezetting hebben we een goede wedstrijd op de mat gelegd. Na rust kregen we drie geweldige kansen op de 2-1. Via een counter werd het 1-2. Mijn complimenten aan de jongens”, was Achilles Veen-trainer Johan van Bijsterveld ondanks de nederlaag best tevreden.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,De bal uit de ingeschoten strafschop van Ilias Zaimi kwam via de lat zeker een halve meter achter de doellijn op de grond. Vervolgens kopte Ilias de bal nog binnen maar toen volgde afkeuring. Dat was jammer”, vervolgde Van Bijsterveld.

  1. WSJ-coach De Brouwer na lijfsbehoud: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgelukkig’

    WSJ-coach De Brouwer na lijfsbe­houd: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgeluk­kig’

    WSJ is toch niet gedegradeerd naar de vijfde klasse. De Tilburgers hielden daar al rekening mee, omdat ze een verlenging wisten af te dwingen tegen SVC, maar toch leefde de Tilburgse ploeg een week tussen hoop en vrees. ,,Je weet nooit wat de KNVB uiteindelijk beslist, maar we de spelers zijn dolgelukkig met dit besluit”, aldus WSJ-coach Frank de Brouwer, die in zijn nopjes is met het besluit.