Volledig scherm
Ulysses op archiefbeeld © BD / Peter van Huijkelom

Ulysses-Maliskamp tijdelijk gestaakt na zware blessure: voetballer naar ziekenhuis voor MRI-scan

Zondag 4EDe wedstrijd Ulysses-Maliskamp is zondagmiddag twintig minuten gestaakt vanwege een ernstige blessure. De geblesseerde Ulysses-verdediger, Rens Loeven, is overgebracht naar het ziekenhuis. 

Anne Duis, trainer van Ulysses: ,,Hij schreeuwde het uit van de pijn. Het was echt erg onprettig om te zien allemaal.” Een ambulance werd gebeld, maar die bleek niet nodig. Het ging niet om een levensbedreigende situatie. Dus Loeven is door iemand van de club naar het ziekenhuis gebracht,” aldus Duis. Op dit moment wordt er een MRI-scan gemaakt.

,,Een speler van de tegenstander zakte door zijn benen heen. Er was niemand in de buurt. Hij wilde iets met de bal doen, maar hij verdraaide daarbij zijn knie volgens mij. Daarna is hij met een brancard naar de kantine gebracht”, zei coach van Maliskamp Willem Van den Berg. 

Het spel werd in eerste instantie definitief gestaakt, maar uiteindelijk werd er toch gevoetbald op Sportpark Den Heuvel. De thuisploeg kwam in de eerste helft nog op een 1-0 achterstand, maar boog dat in de tweede helft makkelijk om tot een 5-2 winst. Willem Brouwer scoorde twee keer en Bernd van de Camp scoorde vanaf de penaltystip. Mike Hol en Tom Driessen zorgden voor de 4-1 en de 5-2.

Ulysses – Maliskamp 5-2 (0-1) 30. Mark van der Ven 0-1, 85. Stijn Schulte 2-4

Overige wedstrijden in de vierde klasse E.

Herpinia – sv Buren 6-1 (2-0). 1. Rowdy Megens 1-0, 27. Rody Megens 2-0, 50. Jeffrey Heijster 2-1, 73. Mike Janssen 3-1, 84. Luuk Rosmalen 4-1, 88. Rowdy Megens 5-1, 90+1. Beau van Dieten 6-1.

,,Het was vooral een natte wedstrijd”, grapt Herpinia-speler Nik Arts na afloop van de gewonnen ontmoeting met sv Buren. ,,We speelden een goede wedstrijd. Je zag dat iedereen de wil had om te winnen. Natuurlijk werkte het wel mee dat we na 44 seconden spelen al op voorsprong kwamen, maar daarna bleven we drukken en uiteindelijk trek je de wedstrijd dan over de streep.”

De regen vormde geen belemmering voor buitenspeler Rowdy Megens van Herpinia. Al heel vroeg in de wedstrijd schoot hij de bal in het doel. Daar bleef het niet bij. Nog voor de rust kwam er nog een tweede treffer achter de naam van Megens te staan. In de tweede helft net voor het verstrijken van de wedstrijd omspeelde Megens de keeper van Buren en maakte zo een hattrick.

Alem – GVV 3-0 (1-0) 41. Kevin Broekmeulen 1-0, 80 Mats Steenbekkers 2-0, 87. Mats Steenbekkers 3-0

,,Het ging niet heel makkelijk, maar de drie punten zijn binnen. We scoorden vlak voor de rust en dat gaf een goed gevoel. Na de thee hadden we het eerder af moeten maken. Gelukkig kwam de verlossende tweede treffer tien minuten voor het einde. Na het laatste fluitsignaal zijn we snel naar binnen gerend, want het was echt hondenweer”, volgens Alem-leider Ton Steenbekker

Steenbekker weet dat het kantelmoment in de wedstrijd de rode kaart van de tegenstander was. ,,In de tweede helft hadden we moeite met kansen creëren, maar door een rode kaart van GVV in de 70ste minuut kregen we veel meer ruimte om te voetballen. Uiteindelijk hebben we daar goed gebruik van kunnen maken en verdiend gewonnen.”

Jan van Arckel-NLC’03 0-3 (0-0). 53. Nick de Veer 0-1, 62. Jasper Klerkx 0-2, 80. Stan Koenders 0-3.

NLC had vanmiddag de meeste kansen in de eerste helft, maar Jan van Arckel kreeg de beste kansen. Toch vielen er geen doelpunten voor dat beide elftallen naar de koffie en de thee gingen. Na rust kwam NLC goed uit de kleedkamers. Binnen tien minuten tekende Nick de Veer voor de openingstreffer. Nog eens tien minuten later verdubbelde Jasper Klerkx de voorsprong. In de slotfase zorgde Stan Koenders met de 3-0 voor de eindstand.

NLC-coach René van der Putten had een leuke middag: ,,Dit was een geflatteerde uitslag, want zoveel beter waren we niet. Maar je hoort mij niet klagen.” De uitslag had nog groter kunnen worden, want NLC raakte in de tweede helft nog de paal en de lat.

Jan van Arckel-coach Marco van Loon vond dat zijn team op basis van wedstrijdmentaliteit verloor. ,, Het was van beide kanten heel matig alleen NLC’03 speelde met veel en veel meer beleving. Ze wonnen elk duel en hebben op basis van inzet verdiend gewonnen. Je kan ook zeggen dat wij veel te weinig brachten. Ik miste bij de meeste spelers de echte wil om te winnen.”

Jan van Arckel kreeg het pas echt moeilijk na de 0-1, zag ook coach Van Loon. ,,Na de tegentreffer raken we allemaal in paniek terwijl er helemaal niet zoveel aan de hand is. We staan inderdaad achter, maar we kunnen ook zo weer de gelijkmaker binnen schieten. Dat vergeten mijn spelers. We moeten ons hoofd koel houden als we een tegentreffer krijgen. Die dingen gebeuren nou eenmaal alleen moeten we er veel beter op reageren dan dat we nu deden.”

SCR-SSA Vesta 1-0 (0-0). 70. 1-0.

Vesta heeft ook zijn derde wedstrijd verloren. Een vrije trap van SCR in de tweede helft deed de ploeg van trainer Mark Strik de das om. Strik was dan ook op zijn zachts gezegd not amused: ,,Het was een hele slechte wedstrijd van ons. We waren te slap in de duels, niet vast aan de bal en slecht in de passing. We konden nog blij zijn dat SCR ook niet veel goeds met de bal deed. Het was echt een foutenfestival en daar komen wel wat kansjes uit, maar geen echte noemenswaardige kansen – op die vrije trap van hen na.”