Volledig scherm
Thom van Delft op de rug gezien met nummer tien © Beeld Werkt

Van Delft schiet achter het standbeen raak namen SC Elshout

Zondag 4fThom van Delft was zondag de grote man bij SC Elshout. Bij de de 3-0 overwinning op RKKSV schoot hij achter het standbeen raak.

SC Elshout – RKKSV 3-0 (2-0) 16. Thijs Lommers 1-0, 45. Thom van Delft 2-0, 55. Sven Brok 3-0.

Binnen veertig seconden liet de thuisclub al dat er voor de ploeg uit de Kruisstraat niks te halen was. Toen pegelde Luc van den Noort de bal tegen de paal. ,,We wilden per se winnen”, zegt leider Ronald van Noije. ,,Dat had alles te maken met de vorige wedstrijd, toen hebben we ons geblameerd. Prima pot gespeeld, niks weggegeven met Nik van Mook als uitblinker.” Al voor de rust werd de weg naar de zege geplaveid, waarbij de tweede treffer eentje in de categorie mag heel de wereld over behoorde. Uit een voorzet van Stan Muskens schoot spits Thom van Delft de bal achter zijn standbeen om in de verre hoek.

RKKSV-coach Ramon van Rixtel was niet in de een hele goede stemming na de verloren wedstrijd tegen Elshout. ,,Een kansloze nederlaag, Het is meer dan terecht dat we verloren hebben. Het leek nergens op terwijl we juist in de vorige wedstrijd nog goed speelden. Laten we het houden op een offday.

RKKSV had duidelijk niet zijn dag tegen SC Elshout. Voor het eerst dit seizoen wist het team van Van Rixtel ook niet het net te vinden. ,,We hebben dit seizoen elke wedstrijd nog gescoord alleen nu ging het mis. Het leek alsof mijn elftal voor de wedstrijd zwaar gedineerd had want er zat weinig tempo in. Het leek wel alsof iedereen nog even moest uitbuiken. We scoren niet eens. Dat is een unicum, maar niet het unicum waar je op hoopt. “

Essche Boys – HHC’09 7-2 (2-0) 37. Julio van Ginkel 1-0, 44. Luuk Wolfs 2-0, 50. Julio van Ginkel 3-0, 60. Luuk Wolfs 4-0, 67. Jan Nijholt 4-1, 73. Jorn van Noort 4-2, 79. Stein van Kasteren 5-2, 85. Luuk Wolfs 6-2, 87. Luuk Wolfs 7-2.

Dertig minuten lang was de hekkensluiter in 4F de evenknie van de thuisclub. Dat gaf hoop, wellicht zou deze zondagmiddag afscheid worden genomen van de hatelijke nul. Maar toen de Boys eenmaal een gaatje hadden gevonden, was het na een uur al 4-0. ,,Daarna kwamen we nog terug. Bal onderkant lat, gaat die erin, dan wordt het 4-3”, zegt trainer Ger Henskens. ,,Hadden we nog een kans gehad. Hoe dan ook: we maken wel degelijk stappen.”

Essche Boys-coach Leon van Wanrooij zag dat zijn team een cruciale overwinning boekte. ,, Voor de wedstrijd had ik gezegd dat we deze wedstrijd gingen winnen. Aan het begin van het duel hadden we het even moeilijk, maar na het eerste doelpunt ging het lopen. Het had wel 10-2 kunnen worden alleen werd er soms nog iets te gemakkelijk met de kansen om gesprongen.”

Essche Boys promoveerde vorig jaar uit de vijfde klasse. Dit jaar gaat vooral om overleven in de vierde klasse. De overwinning op HHC’09 was belangrijk voor de equipe van Van Wanrooij want zijn team staat nu op zes punten. ,,We weten zelf ook dat we niet bovenin gaan meedraaien,, maar deze overwinning betekent veel voor ons. Hier kunnen we weer een paar weken op teren. De concurrentie heeft ook gewonnen dus het is ontzettend spannend onderin. Wij moeten er in ieder geval voor zorgen dat we hard blijven werken en daarmee zoveel mogelijk punten pakken.”

VCB - Vorstenbossche Boys 1-4 (0-3). 16. Rick Dortmans 0-1, 34. Marvin van Heeswijk 0-2, 42. Roel van Bakel 0-3, 61. Jordy van Kessel 0-4, 90. Timo Broeders 1-4. Bijz.: 13. directe rode kaart Bart Schoenmakers (VCB).

Ondanks de vele kansen keek VCB, tien minuten na de 0-1, tegen een 0-3 achterstand aan. ,,Vooral door de rode kaart van Bart”, baalde VCB-coach Mathieu van de Steen. ,,De scheids vond hem te wild inkomen, maar de spits van Vorstenbosch zei nog dat hij niet geraakt werd. Niemand begreep die beslissing en helaas heeft die de wedstrijd bepaald.”

De eerste tien minuten waren lastig voor Vorstenbossche Boys in het duel met VCB. Daarna stonden de Boys in het restant van de wedstrijd met een man meer op het veld, nadat VCB een rode kaart kreeg na een tackle van achteren. Kort daarna was het Rick Dortmans die de Boys dan ook op voorsprong bracht. Marvin van Heeswijk en Roel van Bakel bepaalden de ruststand op 0-3. De vierde Vorstenbosche treffer viel na een uur en kwam op naam van Jordy van Kessel. 

Boys-coach Dennis Meijer: ,,Ondanks de grote uitslag was dit geen beste wedstrijd van ons, al lag dat voor een groot deel ook aan de grasmat.”

In blessuretijd kreeg Vorstenbossche Boys nog een tegentreffer te verwerken. ,,Dat was heel zuur, de jongens speelden voor de nul. Echt iedereen baalde ervan,” aldu Meijer.

Het meest bijzondere aan de wedstrijd was dat VCB in ondertal kansen bleef creëren. ,,Maar de goal van Timo, die overigens erg mooi was, was slechts een doekje voor het bloeden”, zei Van de Steen.

WEC-VOW 3-1 (1-1). 10. Guus van de Crommert 0-1, 22 Youri Verbakel 1-1, 60. Alim Kagermanov 2-1, 85. Steef Rovers 3-1.

Na tien minuten kwam VOW vanmiddag al op voorsprong tegen WEC, nadat het eerder al een grote kans miste. Een dikke tien minuten later wist de thuisploeg de gelijkmaker op het scorebord te zetten. VOW bleef het moeilijk hebben tegen WEC, maar wist de rust te behalen met de 1-1 stand. Twintig minuten na rust kwam de thuisploeg op voorsprong.

Vijf minuten na die treffer vloog de vlam in de pan. VOW wist op mooie wijze de 2-2 scoren, maar de scheids keurde die treffer op bijzondere wijze af. VOW-coach Jordy van Boxtel: ,,Ik ben hier echt enorm ziek van, we zijn gewoon genaaid. Bart van de Oever startte zijn loopactie een goede vijf meter voor de achterhoede van WEC, dribbelde een speler uit en scoorde. De scheids wees twee keer naar de middenstip en wuifde een vlagsignaal weg. Uiteindelijk ging hij toch mee met de grens. Dit moet je live gezien hebben om te geloven.”

VOW zocht opnieuw naar een gelijkmaker, en speelde in de slotfase extreem aanvallend. WEC was uiteindelijk de ploeg die daarvan profiteerde, want door een venijnige counter viel de 3-1 in blessuretijd.

We vergeten onszelf in de eerste helft te weinig te belonen maar na rust kwamen we gelukkig langszij en schoot Alim Kagermanov op prachtige wijze de 2-1 binnen. Hij schoot een vuurpijl zo in de kruising. Vijf minuten voor het einde maakte we de 3-1 waardoor het duel was beslist. Uiteindelijk ben ik blij met de derde overwinning van het seizoen”, besloot WEC-coach Stephan Hesemans.

Avesteyn-Nulandia 0-1 (0-0). 58. Tom van de Ven 0-1.

Het duel van Avesteyn met Nulandia was een duel van twee ploegen die niet wilden verliezen. Avesteyn-coach Hugo van der Sande: ,,Beide teams willen meedoen om de titel en dat resulteerde in een tactisch duel.” Er waren heel weinig kansen voor zowel de thuis- als de uitploeg. Na een klein uurtje scoorde Nulandia toch een treffer. Van der Sande: ,,Het was hun enige kans, en die ging erin. Onze enige kans viel in de blessuretijd.” Maar die kans was minder succesvol, de doelman van Nulandia keerde de inzet van Avesteyn goed.

Nulandia-coach Marc van Delft zag zijn team een tik uitgeven aan concurrent Avesteyn. ,,In deze klasse is dit een topwedstrijd. Beide teams willen meedoen voor de prijzen. Op het veld was dat ook duidelijk te zien. In de tweede helft kwamen we op voorsprong door een uitstekend doelpunt van Tom van de Ven, daarna hadden we de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar dat deden we niet. Avesteyn kwam in de laatste minuut nog bijna op gelijke hoogte, maar een uitstekende redding van onze doelman voorkwam dat.”

Nulandia heeft uitstekende zaken gedaan tegen Avesteyn. Het bezet nu de koppositie op de ranglijst en nog opmerkelijker, Nulandia scoorde als eerste team dit seizoen tegen Avesteyn. ,,Ik ben elke zondagmiddag aan het genieten als ik mijn team zie spelen. Als ik het vergelijk met een jaar geleden dan hebben ze echt stappen gezet. Kijk naar deze wedstrijd. Soms lieten we het nog weleens afweten in topwedstrijden, maar vandaag hebben we echt laten zien dat we er kunnen staan op het juiste moment.”

OSC’45 – Wilhelmina 1-3 (0-1) 26. Pim Stoop 0-1, 60. Jasper Netten 0-2, 65. Dennis van der Luik 0-3 75. Ollivier Souvereyns 1-3.

,,We hebben op de juiste momenten toegeslagen. In bepaalde fases waren we beter, maar OSC’45 is ook gevaarlijk geweest. Toen we op 0-3 kwamen dacht ik dat we wedstrijd was gespeeld, maar door een rode kaart van Jeroen de Jong moesten we het laatste halfuur met tien man spelen. Bij een stand van 1-3 kreeg de thuisploeg nog een penalty alleen keerde onze doelman, Pepijn van de Griendt, de inzet”, aldus Wilhelmina-coach Coen van Overbeek. Zijn collega van OSC’45, Jeroen Beekwilder, vond dat zijn team iets slimmer had moeten zijn. ,,We hadden op momenten in de wedstrijd de controle. Alleen uit het niets scoort Wilhelmina twee keer heel snel en staan we 0-3 achter. Tegen tien man probeerden we alles er nog uit te halen, maar verder dan één treffer zijn we niet gekomen.

De man of the match was Wilhelmina-doelman Pepijn van de Griendt. De sluitpost had een paar cruciale reddingen en stopte tien minuten voor tijd ook nog een penalty. Dit tot grote spijt van Beekwilder. ,,Hij stond eerst op doel bij ons in het tweede elftal. Ik heb hem nog gevraagd of hij bij ons wilde spelen, maar hij koos voor Wilhelmina. Ik zie dat hij zijn draai goed gevonden heeft. Vandaag zat hij ons vaak genoeg in de weg. Ik wil hem complimenten geven, dat hij gegroeid is als keeper.

Boskant – Boxtel 1-2 (0-2) 4. Jesse van Homelen 0-1, 6. Jesse van Homelen 0-2, 47. Roy van der Linden 1-2

Boskant-coach Sander Janssen zag dat zijn team twee gezichten had tegen Boxtel. ,, We begonnen slap aan de wedstrijd en binnen tien minuten staan we al met twee doelpunten achter. Daarna hebben we ons echt uitstekend herpakt en misschien wel het beste voetbal van dit seizoen laten zien. Helaas hield Boxtel het compact achterin en zat het geluk ons niet mee. De bal is misschien wel drie keer van lijn gehaald en kwam ook nog op de paal. We hadden meer verdiend.” Boxtel-coach Frank van Oers was meer dan blij met de overwinning. ,,Het was fijn dat we al heel snel op voorsprong kwamen. Daarna zijn we gewoon gaan tegenhouden en probeerden we in de counter eruit te komen. Ik heb in de rust gezegd dat we het achterin dicht moesten houden en uiteindelijk is dat gelukt.”

Boxtel heeft al vijf wedstrijd op rij gewonnen en Van Oers heeft geen idee wanneer dit gaat stoppen. ,, Alles zit momenteel mee. Mijn eerste zorgen voor dit seizoen waren wegblijven uit de onderste regionen en met een beetje geluk staan we nu op de derde plaats. Aan het begin van het seizoen had ik totaal niet verwacht dat we er zo goed voor zouden staan op dit moment. Het is zaak dat we gewoon hard blijven werken en dan zie we wel. Ik ben in ieder geval ontzettend trots op mijn selectie.