Volledig scherm
VCB degradeerde naar de vierde klasse © Orange Pictures

Van Helvoirt en VCB uit elkaar

TrainerscarrouselCoach Frans van Helvoirt zwaait komend voetbalseizoen niet meer met de scepter bij VCB. De club uit Biezenmortel en de trainer zijn in goed overleg uit elkaar gegaan.

VCB degradeerde het afgelopen voetbaljaar na een turbulent seizoen naar de vierde klasse. Aanvankelijk vertelde Van Helvoirt dat hij ook komend seizoen trainer zou zijn van VCB. Na gesprekken met het bestuur besloot hij alsnog zijn contract in te leveren.

,,Het is voor zowel hem als deze club natuurlijk onhandig dat we relatief laat tot dit besluit zijn gekomen”, aldus VCB-voorzitter Mike van Spall. ,,Frans heeft helaas zijn contract ingeleverd en dat respecteren wij.”

Van Helvoirt was niet bereikbaar voor commentaar. ,,Wij hebben begrip voor zijn beslissing en wensen hem succes bij het vinden van een nieuwe club”, rondde Van Spall af.

  1. Kozakken Boys kan koploper IJsselmeervogels niet verrassen
    tweede divisie

    Kozakken Boys kan koploper IJsselmeer­vo­gels niet verrassen

    Kozakken Boys trof bij ranglijstaanvoerder IJsselmeervogels een aantal oude bekenden. Verdediger Sanny Monteiro, aanvoerder Gwaeron Stout en spits Ahmed el Azzouti keerden terug op sportpark De Zwaaier. Vorig seizoen waren ze trefzeker voor Kozakken Boys in het met 5-0 gewonnen duel met IJsselmeervogels. Deze keer trokken ze met de bezoekers aan het langste eind. De vereniging uit Spakenburg won voor het eerst sinds het seizoen 2012-2013 weer eens in Werkendam. De wedstrijd in de tweede divisie eindigde in 1-3.