Volledig scherm
Rhode-coach Theo van Lieshout. © Bart van der Aa

Van Lieshout slachtoffer van eigen succes en vertrekt bij Rhode

Theo van Lieshout is slachtoffer geworden van zijn eigen succes. De trainer uit Sint-Oedenrode is bezig aan zijn laatste seizoen bij Rhode. Hij beschikt niet over de benodigde UEFA A-licentie. Deze is verplicht voor trainers actief bij een elftal dat uitkomt in de eerste klasse.

Zo houdt het na zes jaar bij Rhode op voor Van Lieshout. Gezien de geleverde prestaties is dat zuur. De trainer bracht de club van de 3e naar de 1e klasse. Dit seizoen trad er een automatische regel in werking waardoor Van Lieshout een jaar dispensatie kreeg. ,,Dat wilde ze niet voor een langere periode doen en dat vind ik wel jammer.” De trainer begrijpt de KNVB maar baalt wel van de houding van de voetbalbond. ,,Ik heb samen met die jongens de club hier gebracht. Waarom zou ik dan niet verder mogen?” Vraagt hij zich hardop af.

‘Ook mijn gezin speelt een rol’

De UEFA A-cursus gaan volgen was geen optie voor Van Lieshout. ,,Ik kan het gezien mijn werk niet veroorloven om elke maandag een dag naar Zeist te moeten.” Ook zijn gezin speelt een rol. ,,Je moet ook tijd voor de personen om je heen hebben. Je kunt niet alleen met voetbal en werk bezig zijn”, beseft de trainer.

Van Lieshout heeft gemengde gevoelens bij zijn aanstaande vertrek. ,,Aan de andere kant is het voor de spelers misschien wel goed. Een ander persoon in plaats van de trainer Van Lieshout voor de groep kan misschien wel vernieuwend zijn.” Ook voor zichzelf ziet de oefenmeester voordelen. ,,Een nieuwe club kan nieuwe energie in mij los maken. Ik sta voor alles open, zowel zaterdag- als zondagverenigingen.” Het niveau doet er niet toe voor Van Lieshout. “Of het nou 2de, 3de of zelfs 4de klasse is dat maakt me niet uit. Het moet een vereniging zijn met ambitie en met een jonge enthousiaste selectie waar rek in zit.” De trainer beseft wat voor de komende maanden het belangrijkste is. ,,Mijn tijd is pas geslaagd als we in de 1e klasse blijven. We gaan vol voor de veilige 11de plek”, aldus een vastberaden Van Lieshout.