Volledig scherm
Thijs van Sleeuwen in het rood © Ron van Dijk Fotografie

Van Sleeuwen of Ronaldinho? Venhorst-spits maakt prachtig doelpunt

Zondag 2hThijs van Sleeuwen had het op zijn heupen zaterdagmiddag. Volgens zijn trainer Joost Janssen maakte hij zelfs een doelpunt zoals de Braziliaan Ronaldinho dat deed in zijn beste tijd. 

Heeswijk - Venhorst 1-2 (0-0). 62. Juul Heerkens 1-0 (pen.), 70. Thijs van Sleeuwen 1-1, 76. Luuk van den Boogaard 1-2 (pen.).

Moment van de wedstrijd: Venhorst-spits Thijs van Sleeuwen staat bekend om het maken van doelpunten. Tegen Heeswijk deed hij dat zoals Ronaldinho in zijn beste dagen bij Barcelona. ,,Thijs stond op de rand van de zestien meter en wist even niet wat te doen. Toen besloot hij maar een puntertje te proberen. En met succes, want die bal ging erin”, zag Venhorst-coach Joost Janssen.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Heeswijk-coach Stef Sijbers moest vanwege maarliefst acht blessures flink puzzelen tegen Vehorst. ,,Bovendien had ik vier spelers op de bank zitten die eigenlijk niet konden spelen. Daarvan is er uiteindelijk ook maar eentje ingevallen en dat was pas tien minuten voor tijd”, aldus Sijbers.

DAW - Erp 1-3 (0-1). 42. Koen van Deursen 0-1, 61. Luuk van der Steen 0-2, 72. Siem van Merwijk 1-2, 76. Ruud Delisse 1-3.

Moment van de wedstrijd: DAW-coach Rob van der Ven moest na rust noodgedwongen zijn centrale duo wisselen. Vanwege blessures konden Marc Megens en Jaap Maathuis niet verder.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,Na afloop gaven mijn spelers uit zichzelf toe dat er niet bepaald een hoogstaande wedstrijd was gespeeld. Daar was ik het mee eens”, aldus Erp-coach Jurgen van Wanrooij.

Berghem Sport - Emplina 2-5 (1-2). 29. Thijs Engelbart 0-1, 38. Donny van Herpen 1-1, 44. Thijs Engelbart 1-2, 57. Jacky van Deutekom 2-2, 80.  Michiel Buijs 2-3, 86. Olav van Boxtel 2-4, 90+3. Bas Mol 2-5.

Moment van de wedstrijd: ,,Net als afgelopen week tegen EVVC kregen we ook nu weer de nodige goals om onze oren. Daar moeten we aan gaan werken”, baalde Berghem Sport-coach Willem van der Burgt.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Tien minuten voor tijd was de stand nog 2-2 in Berghem. ,,Het kon nog alle kanten op. Zo kopte Donny van Herpen nog op de lat. Helaas ging het vervolgens flink mis”, zag Van der Burgt.

Al weken voetbalde Emplina aardig, veel schoot de ploeg uit Empel er niet mee op. Op bezoek bij Berghem Sport viel alles op zijn plek, het werd 205. Liefst vijf keer scoorde de bezoekers dus. Olav van Boxtel, een speler van de JO19, had met een doelpunt een groot aandeel. ,,Het was een geweldig doelpunt. De bal draaide geweldig de bovenhoek in”, zag Emplina-trainer William van Overbeek. Thijs Engelbart wist twee doelpunten te produceren. Ook Michiel Buijs en Bas Mol vonden het net.

Helvoirt- SC Irene 1-2 (1-1) 15. 0-1, 41. Eigen doelpunt 1-1, 75. 1-2

Opnieuw wist Helvoirt niet te winnen. Ook laagvlieger SC Irene profiteerde van het feit dat Henk van Hattum een half elftal aan basisspelers moest missen. Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder. Door een eigen doelpunt kwam Helvoirt nog wel op gelijke hoogte, toch trok Irene aan het langste eind.