Volledig scherm
Archiefbeeld: VCB - FC Engelen © Beeld Werkt

VCB pakt eerste overwinning tijdens vakantie trainer: ‘Kreeg al een appje dat ik nog wel even weg kon blijven’

VIERDE KLASSE FVCB haalde dit seizoen nog geen punten in de vierde klasse F. Dat weerhield trainer Mathieu van de Steen er niet van om op vakantie te gaan. In Turkije hoorde Van de Steen dat zijn ploeg zonder hem wel won en dat deed de trainer goed.

VCB - HHC’90 6-0 (2-0). 3. Daan Mathijssen 1-0, 44. Koen Moerenhout 2-0, 46. Mark Maas 3-0, 54. Gijs van de Ven 4-0, 69. Bas Bertens 5-0, 75. Koen Moerenhout 6-0.

VCB-trainer Mathieu van de Steen hoorde vanaf zijn vakantieadres in Turkije dat zijn ploeg van de hatelijke nul punten af is. ,,Ik hoorde dat alles goed viel en meezat. Dit is goed voor ons geloof en zelfvertrouwen. Ik ben hier heel blij mee.”

Het meest bijzondere is dan ook dat de eerste punten van het seizoen bij VCB gepakt worden op het moment dat Van de Steen er niet bij is. ,,Ik kreeg al een gezellige groepsfoto doorgestuurd met als bijtekst ‘dat ik nog wel even weg kon blijven’. Leuk natuurlijk. Ik reageerde met, dat als zij mijn ticket zouden betalen en vervolgens zouden blijven winnen, ik dat graag had gedaan. Ook een geintje natuurlijk, al ga ik dit nog wel vaak horen. De jongens hebben gestreden en het zichzelf makkelijk gemaakt door de vertaalslag van de training naar de wedstrijd perfect uit te voeren”, aldus Van de Steen.

OSC’45-Avesteyn.

Het duel werd vanmiddag afgelast. Door de regenval werd het veld in ’s Hertogenbosch onbespeelbaar.

SC Elshout-VOW 1-3 (1-2): 8. 1-0 Luc van den Aker, 20. Pim van Riel 1-1, 30. Rick van der Linden (pen.) 1-2, 60. Sander Vos 1-3.

VOW is een slecht begin tegen Elshout goed te boven gekomen. Na acht minuten stonden de bezoekers uit Veghel al achter. Jordy van Boxtel, coach van VOW, zag dat zijn ploeg niet goed speelde: ,,We begonnen niet scherp en de organisatie stond niet goed, daaruit kregen we ook de tegentreffer. Na een kwartier heb ik een andere tactiek gebruikt en daarna begon het te lopen.” Na twintig minuten was het Pim van Riel die gelijkmaakte namens VOW. Tien minuten later stonden de bezoekers op voorsprong na een raak geschoten penalty van Rick van der Linden. Tot aan de rust volgden er geen noemenswaardige kansen. ,,We komen op voorsprong, maar geven die voor rust nog uit handen. We krijgen genoeg kansen om de wedstrijd te kantelen, maar die benutten we niet helaas. Als eerder is het weer een enorm zuur verlies”, zei Elshout-leider Ronald de Noije.

Na een uur spelen bepaalde Sander Vos de eindstand op 1-3, door een vrije trap op prachtige wijze tegen de touwen te schieten. Diezelfde Vos had, net als zijn teamgenoot Younes Mekki wel nog een kans op de 1-4, maar die viel niet. De laatste twintig minuten was de bal vooral in het bezit van Elshof, maar de thuisploeg wist daar geen treffer mee t creëren.

Van Boxtel: ,,Er was, afgezien van het eerste kwartier, eigenlijk maar een minpuntje aan onze zijde. Dat was het uitvallen van Juul van Erp met een hamstringblessure.”

Vorstenbossche Boys-RKKSV 0-1 (0-1): 29. 0-1.

Vorstenbossche Boys heeft zichzelf vanmiddag te min gedaan tegen RKKSV, het verloor met 0-1 van de club uit Rosmalen. Gijs Dortmans, elftalleider van de bezoekers uit Vorstenbosch, zag dat beide elftallen aan elkaar gewaagd waren: ,,In de eerste helft kregen zij drie kansen en hadden wij niets in te brengen, in de tweede helft was dat andersom.” Het enige verschil was dat RKKSV wél scoorde en Vorstenbossche Boys niet, al had het daar wel de kansen voor. Het miste twee honderd procent-kansen. Een keer pakte de keeper van RKKSV een kopbal op mooie wijze. De tweede kans kwam voort uit een vrije trap die de RKKSV-keeper losliet, maar een reddende engel op zijn schouder had in de vorm van een van zijn verdedigers die de bal net voor de lijn wegwerkte.

,,Ik wil wel nog benadrukken dat dit een bijzonder sportieve wedstrijd was,” aldus Dortmans. ,,Ook de arbitrage had vandaag een sterk optreden.”

Boskant – Nulandia 0-0.

,,We waren gewaagd aan elkaar en het is terecht dat de stand gelijk is gebleven. Ik heb een leuke wedstrijd gezien, met misschien wel de grootste kans voor ons. Brett Veltkamp had een grote kans op een treffer, maar hij kreeg de bal niet in het doel. Een overwinning had leuk geweest, maar we waren in evenwicht en dan is een remise op zijn plaats”, sprak Boskant-coach Sander Janssen. Zijn collega bij Nulandia Marc van Delft concludeerde hetzelfde na afloop van de wedstrijd. Dit was een topwedstrijd met twee teams die niks voor elkaar onder deden. Er zat niet meer in.”

Door het gelijkspel verspilt Nulandia zijn eerste punten van het seizoen. Van Delft baalde er wel van, maar was wel gelijk realistisch. ,,Ik had ook niet verwacht dat wij alles gingen winnen, dat is bijna onmogelijk. Natuurlijk stel je het eerste puntenverlies heeft liefst zo lang mogelijk uit. Toch vind ik dat we niet mogen treuren. We hebben dertien punten uit vijf wedstrijden en slechts één tegendoelpunt. Als ik dit aan het begin competitie had geweten dan had ik ervoor getekend.”

WEC– Boxtel 0-2 (0-1) 25. Jesse van Homelen 0-1, 60 Robin van der Laak 0-2.

Stephen Hesemans, coach van de thuisploeg, vond het een gelijk opgaande wedstrijd alleen zag dat een ongelukkig doelpunt van Boxtel zijn team de das omdeed. ,,Boxtel speelde heel compact en aanvallend waren we niet bij machten om er doorheen te breken. De 0-1 viel uit een kluts-situatie en in de tweede helft kwamen ze er nog een keer uit met een counter en toen was het gedaan.” Boxtel-coach Frank van Oers was zeer tevreden met de drie punten. ,,We hebben niks weggeven en de doelpunten op het juiste moment gemaakt. In de rust heb ik er bewust voor gekozen om op de counter te spelen en dat was een goede keuze.”

Van Oers heeft een goede hand van wisselen. ,,Ik wist dat we er wel een paar keer uit gingen komen in de tweede helft dus ik bracht Robin van der Laak in het veld. Hij had niet lang nodig om te laten zien dat ik een goede keuze had gemaakt. Hij maakte de 0-2 twee minuten nadat hij binnen de lijnen kwam.”

Vorstenbossche Boys – RKKSV 0-1 (0-1) Jimmy Hogenbosch 0-1.

,,Je kan niet altijd zes gooien, maar deze keer viel de dobbelsteen gelukkig op zes”, lachte RKKSV-coach Ramon van Rixtel. ,, We mogen niet klagen met deze overwinning, in de eerste helft speelde we prima en kwamen we terecht op voorsprong. Na rust kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en vond ik ons minder. Ik denk dat een gelijkspel de verhoudingen prima had weergegeven, maar dan is het toch fijn dat je drie punten pakt.”

In de tweede helft had RKKSV het lastig, waar het verschil tussen beide helften vandaan komt is ook een raadsel voor Van Rixtel. ,,Het liep niet meer zo goed, we waren erg slordig. Ik weet niet of de thuisploeg beter speelde, maar bij ons ging het niet vlekkeloos. Gelukkig hebben mijn spelers wel volledige inzet getoond en dat is voor mij belangrijk. Ze hebben gevochten en uiteindelijk kunnen we drie punten bijschrijven.”