Volledig scherm
Joost Janssen, tweede van links, op archiefbeeld © BD / Peter van Huijkelom

Venhorst-coach Janssen kan inrukken na twee keer geel bij verlies tegen Berghem Sport

Zondag 2hVenhorst verloor zondag van Berghem Sport. Verliezend coach Joost Janssen verloor naast de wedstrijd ook nog zijn emotie. Hij werd weggestuurd door de scheidsrechter. 

Berghem Sport - Venhorst 5-2 (3-1). 10. Rens van Sleeuwen 0-1, 15. Nick Tielemans 1-1, 24. Wessel Theunisse 2-1, 44. Donny van Herpen 3-1 (P), 55. Donny van Herpen 4-1, 60. Thijs van Sleeuwen 4-2, 90. Wessel Theunisse 5-2. Rood: Thijn van den Vossenberg (Venhorst), Joost Janssen (coach Venhorst)

Bijzonder was het feit dat Venhorst-coach Joost Janssen werd weggestuurd na twee gele kaarten. ,,Toen de scheidsrechter mijn verdediger rood gaf en een penalty tegen, toen werd ik erg boos. Daar kreeg ik geel voor. Toen ik in de tweede helft bij een vrije trap zag dat een speler van Berghem Sport wat meters smokkelde, zei ik ‘als je consequent bent, dan leg je die bal terug, scheids’ tegen de leidsman. Dat leverde me mijn tweede geel op. 

,,Een ontzettend lekker gevoel om zo de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop af te sluiten”, vertelde Berghem Sport-coach Willem van der Burgt. ,,We begonnen echter niet heel erg goed. Rens van Sleeuwen kapte vanaf rechts binnen en schoot vanaf twintig meter op doel. Daar kun je van zeggen wat je wil maar hij zat er erg mooi in.” Venhorst-trainer Joost Janssen was het daarmee eens. ,,Een fenomenaal doelpunt. Jammer genoeg komen we daarna snel weer op achterstand en zijn we niet meer bij machte om het op te lossen.”

SVSSS - Prinses Irene 2-2 (2-1). 6. Tim van den Brand 0-1, 12. Dennis van Schijndel 1-1, 19. Stefan Dekkers 2-1, 72. Wibe van Rooij 2-2 (P).

,,Helaas geen winst, maar dat had het wel moeten zijn”, aldus Prinses Irene-trainer Erik Meulendijk. ,,We waren voetballend zo veel beter. We kregen genoeg kansen maar maakten het uiteindelijk niet af. Iedereen zegt steeds dat ons voetbal mooi is maar daar koop je niets voor, maar als we zo door blijven spelen kunnen de driepunters niet uitblijven.”

De thuisploeg kon volgens SSS-trainer Cemal Yilmaz blij zijn met een puntje. ,,Irene speelde heel goed positiespel. Wij konden ons hier lastig onderuit voetballen, ook omdat we zelf slordig waren in balbezit.”

Het meest bijzondere aan de wedstrijd was het keeperswerk van SSS-doelman Björn Boer en de rentree in de basisopstelling van middenvelder Lars Cornelissen. ,,Björn hield ons in de wedstrijd. Lars kon 80 minuten meedoen en hield zich prima staande.” 

Volkel - Vianen Vooruit 1-0 (0-0). 72. Bram van der Locht 1-0.

,,Het was echt een leuke wedstrijd”, vond Volkel-coach Michiel Jans. ,,We waren aan elkaar gewaagd en uiteindelijk hebben we de overwinning eruit gesleept. Wel hadden we wat moeite met de harde wind vandaag, maar wel verdiend gewonnen.”

Hoewel het de enige van de wedstrijd was, kon Jans met name genieten van het doelpunt van Bram van der Locht. ,,Dat werd mooi opgebouwd vanaf het middenveld”, vertelde Jans. ,,Bart Teeuwen kreeg de bal, kapte een man uit en bediende Bram met een steekpass. Die werkte hem prachtig binnen uit de draai.”

Helvoirt – Olympia’18 0-1 (0-1). 35. 0-1. Rood: 30. (Olympia’18).

Helvoirt-trainer Henk van Hattum: ,,In de eerste helft hebben we echt goed gespeeld, maar benutten we onze kansen niet. In een moment van onachtzaamheid slaat Olympia’18 toe. Na rust staan zij met acht man om het eigen zestienmetergebied en komen wij er niet doorheen. Maar ik vind wel dat we aanvallend niet genoeg gebracht hebben.”

Bijzonderheid: Na een halfuur krijgt een speler van Olympia’18 direct rood, vanwege commentaar op de leiding.

Emplina – EVVC 0-3 (0-1). 41. Bart Haerkens 0-1, 52. Jorg van Schaijk 0-2, 78. Roel Bouwens 0-3.

Emplina-trainer William van Overbeek: ,,Het was vandaag net niet. Daarnaast was onze keeper Tom Stupers, die normaal gesproken goed keept, twee keer op een negatieve manier betrokken bij een doelpunt van EVVC: eerst tikt hij de bal tegen de paal waarna EVVC uit de rebound kan scoren, na rust glijdt hij weg en kan EVVC de voorsprong uitbreiden.”

EVVC-trainer Antwan van Rijn: ,,Na de 0-1 komen we beter in de wedstrijd en na onze tweede goal knakt er iets bij Emplina. Het enige waarover ik niet tevreden ben, is dat we in de slotfase meer doelpunten hadden kunnen maken.”

Bijzonderheid: In de zesde minuut miste Emplina-aanvaller Guillermo le Couvreur een strafschop, nadat hij zelf in het strafschopgebied het slachtoffer was van een overtreding. Twee van de drie doelpunten kwamen van EVVC-verdedigers: ,,Jorg van Schaijk bleef maar doorstappen en profiteerde dat de Emplina-keeper weggleed. Roel Bouwens scoorde na een mooie actie”, aldus Van Rijn.

Volharding – Real Lunet 3-3 (0-3). 20. Arda Havar 0-1 (pen), 35. Yasin Uluman 0-2, 43. Arda Havar 0-3, 60. 1-3, 70. 2-3, 75. 3-3.

Real Lunet-trainer Glenn Simon: ,,In de tweede helft krijgen we via Jeremy De Fretes een grote kans op de 4-0, maar hij mist. Als hij die bal maakt, dan is de wedstrijd beslist. Volharding kreeg na een uur spelen weer hoop, toen ze de 1-3 maakten.”

Bijzonderheid: Real Lunet eindigde de wedstrijd met tien man, omdat in totaal vier spelers met blessures uitvielen: Frank van der Struijk, Kevin Mangadu, Emin Balta en Lucas Stilmant.