Volledig scherm
Rico Geeroms (liggend, links) scoorde de aansluitingstreffer voor Achilles Veen. (archieffoto) © Orange Pictures

Verliezend Achilles Veen moet Rémon Koenen enkele weken missen

Hoofdklasse AAchilles Veen verloor met 2-1 van promovendus DHSC en dat betekende al de derde nederlaag van dit seizoen. Achilles Veen-trainer John Karelse was na afloop duidelijk en eerlijk. ,,De tegenstander van vandaag was iets beter. Een team met een goed middenveld en snelle aanvallers waar wij veel moeite mee hadden”, sprak Karelse.

DHSC - Achilles Veen 2-1 (1-0). 20. Jesse Oliekan 1-0, 55. Oliekan 2-0, 73. Rico Geeroms 2-1. Rood: 84. Vincent van Hoof (Achilles Veen/2x geel).
Halverwege de eerste helft kwam de thuisclub op voorsprong. Achilles-doelman Jamil Kools hielp daarbij een handje door na een inzet de bal lost te laten waardoor Jesse Oliekan uit de rebound wist te scoren: 1-0.

Ook in het begin de tweede helft een beter DHSC. Via een afstandsschot vergrootte de thuisclub de marge. ,,Die goal vond ik ook niet onhoudbaar”, liet Karelse zich nog ontvallen. ,,Vervolgens zijn we een soort 4-4-2 gaan spelen en ik moet zeggen dat ging best goed”, vulde Karelse aan. Dat best goed mondde uit in een aansluitingstreffer van Rico Geeroms die op aangeven van invaller Kevin van Kempen raak schoot: 2-1.

Behalve het verlies van de drie punten verloor Achilles Veen ook nog Rémon Koenen. De topscorer moest na een klein half uur naar de kant met een hamstringblessure. ,,Ik ben bang dat we die een poosje kwijt zijn”, somberde Karelse.