Volledig scherm
Royston Drenthe heeft Kozakken Boys op 2-0 gezet tegen Jong Sparta en viert zijn doelpunt met Kaj Tejan (links). © BSR Agency

Vijfde zege op rij voor Kozakken Boys, Drenthe scoort tegen oude club

tweede divisieKozakken Boys is het jaar 2020 goed begonnen. De Werkendammers pakten voor de vijfde achtereenvolgende keer drie punten. In eigen huis won de ploeg van trainer Rick Adjei met 2-1 van Jong Sparta.

Kozakken Boys – Jong Sparta 2-1 (2-0). 26. Jeffrey Rijsdijk 1-0, 38. Royston Drenthe 2-0, 64. Gianni dos Santos 2-1.
Kozakken Boys nam in de eerste helft afstand van de Rotterdammers. Dankzij een doelpunt van Jeffrey Rijsdijk kwam de thuisploeg op voorsprong. Nadat de Werkendammers opgelucht adem konden halen nadat een inzet van Jong Sparta net naast het doel van Richard Arends ging, sloeg Royston Drenthe aan de andere kant toe. Hij bepaalde de ruststand op 2-0.

Volledig scherm
Kozakken Boys viert het eerste doelpunt van Jeffrey Rijsdijk (rechts). © BSR Agency
Volledig scherm
Tyrone Conraad (links) versnelt namens Kozakken Boys langs de verdediger van Jong Sparta. © BSR Agency

In de tweede helft bracht invaller Gianni dos Santos de spanning terug: 2-1. Na de aansluitingstreffer werden de gasten gevaarlijker, maar Arends liet zich niet nogmaals passeren. Aan de andere kant lukte het Kozakken Boys niet om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Zo slaagde de ingevallen Siebe Schets er bij zijn debuut net niet in om te scoren.

Volledig scherm
Royston Drenthe (rugnummer 5) wordt gefeliciteerd door zijn ploeggenoten. © BSR Agency