Volledig scherm
© Thinkstock

Vlammende start OSS'20 in derde divisie

AMATEURVOETBALOSS'20 gaat als de brandweer in de derde divisie zondag. De eerste thuiswedstrijd tegen Jong ADO Den Haag eindigde in 5-0.

,,Jong ADO Den Haag is een heel goede ploeg", zei OSS'20-trainer Bertran Kreekels. ,,Wij hebben op onze beurt een topprestatie geleverd. We hebben veel vuile meters gemaakt, bijna niets weggegeven en dik verdiend gewonnen. We hadden er zelfs tien kunnen maken."

Het stond halverwege 1-0. Bob van Lith maakte in de negentiende minuut de eerste treffer van het duel. ,,We hadden wel op 3-0 kunnen staan", meende Kreekels. ,,Eigenlijk speelden we puik, alleen scoorden we niet genoeg."

Jos Peltzer zorgde twaalf minuten voor tijd voor de 2-0. Tom Pijnenburg, Peltzer en Joep van der Velden zorgden voor de derde, vierde en vijfde treffer. Peltzer was pas na een uur spelen ingevallen, Van der Velden kwam in de rust. Zijn team won de eerste wedstrijd van het seizoen al met 2-4 van Gemert. Twee gespeeld, negen voor en de koppositie in de derde divisie zondag. ,,Komend weekeinde moeten we laten zien dat deze goede start geen toeval is", besloot Kreekels.

OSS'20: Van der Leest; Spierings, Van de Rande, Engelen, Eltink; Zonnenberg, Campman, Pijnenburg; Van Lith (46. Van der Velden), Van Sonsbeek (60. Peltzer), De Groot (65. Waterink).

  1. Hilvaria geeft ‘goedmaakdoelpunt’ weg in de derby met Beerse Boys: ‘Expres zo scoren, dat wil niemand’
    Zondag 2F

    Hilvaria geeft ‘goedmaak­doel­punt’ weg in de derby met Beerse Boys: ‘Expres zo scoren, dat wil niemand’

    Een van de meest bekende voorbeelden van per ongeluk scoren is een goal van Jan Vertonghen. Als speler van Jong Ajax wilde hij een bal naar de keeper van RKC spelen, maar de bal eindigde per ongeluk in het doel. Verontschuldigingen loste niet genoeg op en dus gaf Ajax in de beker letterlijk een doelpunt 'weg'. Een voorval dat zich in Hilvarenbeek ook voordeed, alleen was Joerie van Rijswijk in dit geval Jan Vertonghen en mocht Beerse Boys een gratis doelpunt maken.