Volledig scherm
Milo Klijn, de teammanager van DESK, heeft de kampioensschaal terug. © DESK

Voetbalhumor in Kaatsheuvel: mysterie kwijtgeraakte kampioensschaal DESK opgelost

Het was bijna een week lang een mysterie. Waar was de kampioensschaal van DESK gebleven? De naar de tweede klasse gepromoveerde club uit Kaatsheuvel gaf de moed bijna op, maar uiteindelijk is de trofee teruggevonden. En wel op de middenstip van Berkdijk.

Toen een vrijwilliger van Berkdijk zaterdagmorgen het sportpark op kwam lopen, zag hij een vreemd aangezicht op de middenstip. Na twee keer in de ogen gewreven te hebben, was al snel duidelijk wat er op het veld lag. De verdwenen kampioensschaal van dorpsgenoot en rivaal DESK lag namelijk op een stoel in de zon te glinsteren.

Sportief ging direct een telefoontje naar de buren. DESK-teammanager Milo Klijn werd met het goede nieuws verblijd. ,,Om kwart over zeven werd ik gebeld. Ik denk, wie belt nou zo vroeg? Toen zag ik het nummer. De kampioensschaal was teruggevonden.”

Bij DESK was het al even een groot mysterie waar de trofee gebleven was. ,,Iedereen wilde op het einde van het feest nog met die schaal op de foto. Maar hij was spoorloos verdwenen. Ik vond het zo vreemd, zo vreemd. In het sponsorhome was hij nog gezien, maar we hadden werkelijk geen idee waar hij was.”

De bezoekende rivalen van Berkdijk, die hun dorpsgenoten kwamen feliciteren, bleken de schaal echter ongezien meegenomen te hebben. ,,Dit is natuurlijk voetbalhumor. Ik dacht echt dat hij niet meer terug zou komen. Niemand meldde zich tenslotte. Maar dit is een mooie stunt.”

Zondag kunnen de supporters van DESK de schaal voorafgaand aan de wedstrijd van de kampioen weer bewonderen. ,,De kampioenschaal is terug waar hij hoort.”

Volledig scherm
De kampioensschaal van DESK op de middenstip van Berkdijk. © Milo Klijn