Volledig scherm
Tuldania-speler Wiebe Verboven raakte gewond bij het duel tussen Tuldania en SV Reeshof. © Nick van Hees

Voetballer meegenomen met ambulance na klap tegen betonnen paal langs veld in Esbeek

De wedstrijd Tuldania - SV Reeshof werd zondag na 22 minuten stilgelegd. Een speler van de thuisploeg knalde met zijn hoofd tegen een paaltje langs het veld. Hij werd meegenomen met een ambulance en is thuis gebracht.

Tuldania-speler Wiebe Verboven speelde zondagmiddag in het eerste team van de club uit Esbeek. De voetballer kwam na een duel met een tegenstander met zijn hoofd tegen een betonnen paaltje terecht. ,,De schrik zat er goed in”, vertelt zijn trainer Kees Mollen. ,,Hij had een flinke wond en last van zijn nek. Daarom is meteen een ambulance gebeld.” 

De wedstrijd werd stilgelegd en de nek van Wiebe stabiel gehouden. ,,We hebben hem zo laten liggen, omdat we geen risico wilden nemen”, verklaart Mollen. Het ambulancepersoneel zag al snel dat er met de nek van de voetballer niks mis was. ,,Hij werd wel meegenomen, maar is niet naar het ziekenhuis gebracht. Thuis hebben ze vier hechtingen in zijn hoofd gezet. Hij maakt het nu naar omstandigheden goed.”

Quote

De schrik zat er goed in, hij had een flinke wond

Kees Molllen , Trainer van Tuldania

Paaltjes dicht op het veld 

De paaltjes bij het hoofdveld van Tuldania staan vlak langs de lijn. ,,Dat klopt. Ze zijn oud en daarom nog van beton”, zegt de hoofdtrainer van de club. Mollen heeft geen idee of er plannen zijn om ze weg te halen of te verplaatsen.

Uiteindelijk werd de wedstrijd uitgespeeld. Het werd 2-4 voor de bezoekers uit de Reeshof. 

Tuldania – Reeshof 2-4 (2-3). 1. Roy Staps 0-1, 16. Koen van de Otterlo 1-2, 24. Remco Marcelis 2-3 (pen.), 64. Remco Marcelis 2-4 (pen.).