Volledig scherm
© Thinkstock

Voetbalwedstrijd Well - Leerdam bijna in zijn geheel overgespeeld na fout scheidsrechter

De wedstrijd tussen Well en Leerdam Sport’55 die anderhalve week geleden werd gespeeld, moet vanaf de 15de minuut worden overgespeeld. Toen kreeg een speler van Leerdam ten onrechte een rode kaart.

Well informeerde de scheidsrechter na een kwartier spelen over het feit dat de speler van Leerdam niet in de basisopstelling stond op het wedstrijdformulier. Daarop besloot de arbiter de speler een rode kaart te geven. Ten onrechte, aldus de KNVB, want de speler was gewoon speelgerechtigd. En dus zullen alle 22 spelers op zaterdag 11 april de laatste 75 minuten opnieuw spelen, vanaf een 0-0 stand.

De wedstrijd in de vierde klasse D zaterdag eindigde op 15 februari in 2-2, Niels Lobregt van Well kreeg nog een rode kaart. Deze zal ook worden geseponeerd. 

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.