Volledig scherm
Jos Peltzer © Jos Peltzer

Voorsprong van Koenen slinkt, goalgetters vinden het doel steeds vaker

Zilveren SchoenRémon Koenen blijft ondanks zijn absentie van dit weekeinde de ranglijstaanvoerder in de Zilveren Schoen. De Achilles Veen-speler heeft een hamstringblessure en stond deze week aan de zijlijn. Naaste achtervolgers Tim Saaman en Jos Peltzer scoorden wel, maar haalden Koenen niet bij of in.

Tim Saaman was eenmaal trefzeker in het treffen tussen Woudrichem en Pelikaan (5-0) en is Koenen tot 1 doelpunt genaderd. Hetzelfde kan worden gezegd van Jos Peltzer. De OSS'20-aanvaller vond 1 keer het net tegen DEM (1-3 winst) en vergezeld Saaman op de tweede plek.

Plek vier wordt gedeeld door Soufiane Bakkali en Kevin van Esch. Bakkali was tweemaal trefzeker voor WSC tegen Rijen (1-3 winst) en bracht zijn totaal daarmee op 5 doelpunten.  Met name de prestatie van Kevin van Esch is er een voor in de boeken. Zijn trainer Marcel van Helmond had van tevoren nog besproken dat Van Esch vaker bij de zestien van de tegenstander mag komen en dat pakte tegen Heukelum goed uit. Maar liefst viermaal wist de middenvelder te scoren. Een andere mooie beloning: een halve liter bier stond hem op te wachten.

Luc Spierings maakte eens geen hattrick, maar scoorde slechts eenmaal. Daardoor bracht hij zijn totaal voor Jong Brabant op zeven doelpunten en daarmee staat hij op plek zes. Plek zeven wordt gedeeld door negen doelpuntenmakers: Anwar Tuithof (TOP), Jim de Laat (SVSSS), Martijn de Wildt (Roda Boys/Bommelerwaard), Tim Waterink (OSS’20), Daan Hagemeijer (Oirschot Vooruit), Ousmane Traore (GRC 14), Joeri Cuppen (Festilent), Sen Aerts (Achilles Veen) en Harry Sassen (Dussense Boys).