VOW op archiefbeeld
Volledig scherm
VOW op archiefbeeld © Ron van Dijk Fotografie

VOW combineert overwinning op RKKSV met afzwemmen: ‘Ze zijn alle elf geslaagd’

Zondag 4FVOW - RKKSV leek zondagmiddag af en toe meer op waterballet dan op voetbal. Ondanks de barre omstandigheden won de ploeg van Jordy van Boxtel met 4-1. Zijn spelers hebben volgens hem ook meteen hun zwemdiploma gehaald. 

VOW - RKKSV 4-1 (4-1). 3. Bart van den Oever 1-0, 7. Bart van den Oever 2-0, 12. Stan van der Heijden 3-0, 35. Max van Hemmen 3-1, 43. Bart van den Oever 4-1.

VOW liet er onder aanvoering van Bart van den Oever geen gras over groeien. ,,Wat een luxe: drie kansen en drie goals. Na de 3-0 loerden we op de counter en de tweede helft was voor de statistieken‘’, aldus VOW-trainer Jordy van Boxtel, die ondanks de regen in een goed humeur steekt. ,,We zijn nu bijna vrij van degradatiezorgen, dat was de doelstelling dit jaar. En alle elf zijn ze geslaagd voor hun zwemdiploma!‘’

,,Binnen dertien minuten stonden we met 3-0 achter door naïef verdedigen”, stak RKKSV-trainer Ramon van Rixtel de hand in eigen boezem. ,,Aanvallend was het zo slecht nog niet, maar we scoorden niet uit de kansjes die we kregen.”

Avesteyn - HHC ‘09 3-0 (0-2). 13. Rens van Vugt 1-0, 23. Joost van Vugt 2-0, 48. Rens van Vugt 3-0.

De gebroeders Van Vugt waren trefzeker, maar trainer Hugo van de Sande had graag meer goals gezien. ,,De scherpte ontbrak, dat was niet des Avesteyns. Daar hebben we het in de rust over gehad, maar na rust gingen ook een aantal dikke kansen niet binnen. We waren slordig in de passing en afwerking. Aan het einde van de rit kan het doelsaldo nog belangrijk zijn, dus het was lekker geweest als we er meer hadden gemaakt.‘’

Avesteyn is een regelrechte kampioenskandidaat. ,,De kans dat we er iets zouden halen was heel klein”, wist ook HHC-trainer Ger Henskens. ,,Bovendien waren er een paar spelers niet bij. We hebben dan ook geen kans gecreëerd. De komende wedstrijden, die worden wel belangrijk in de strijd tegen degradatie.”

OSC’45 – SC Elshout 1-2 (1-0) 42.Fuat Arbit 1-0, 68. Luc van den Aker 1-1, 90+3. Thijs Lommers 1-2.

Om niet in de middenmoot weg te zakken was SC Elshout verplicht dit duel winnend af te sluiten. Vlak voor rust waren de gasten met hun gedachten kennelijk al bij de thee. ,,Bij een dood spelmoment stonden we te slapen”, zag leider Ronald van Noije. Na rust trok SC Elshout alles uit de kast om toch zijn gelijk te halen. Dat lukte. ,,Het harde werken heeft ons toch nog de volle mep opgeleverd.”

,,Het ging best goed, maar in de laatste seconden verloren we”, aldus OSC-leider Hendrie Wolfs. ,,De tegenstander was in principe beter en onze keeper heeft ons echt een paar keer gered, maar we krijgen naast een zuivere buitenspelgoal ook een counter tegen, waardoor we de wedstrijd verliezen. De jongens hebben keihard gewerkt en een punt was zeker verdiend geweest.”

Boxtel - VCB 1-0 (0-0). 80. Robin van der Laak 1-0.

,,We hebben als moeilijk scorende ploeg gewonnen van een ploeg die nóg moeilijker scoort”, stelde Boxtel-coach Frank van Oers. ,,In de eerste helft kabbelde het vooral voort met wat kansjes uit standaardsituaties, maar verder was het rustig. In de tweede helft zetten we vooral in op de nul houden en maken we alsnog de 1-0.”

Bijzonder was de invalbeurt van doelpuntenmaker Robin van der Laak, die zijn ploeg twee minuten na zijn wissel op voorsprong zette. ,,Vorige week was hij aardig teleurgesteld toen hij op de bank moest beginnen”, aldus trainer Van Oers. ,,Hij viel toen ook echt belabberd in. Voor de wedstrijd van vandaag zei hij nog dat hij hoopte het beter te doen, en hij heeft niet teleurgesteld. Een fijne opsteker voor die jongen.”

De gelukkigste won de wedstrijd, aldus VCB-coach Mathieu van der Steen. ,,Het was niet te zien dat we tegen de nummer drie van de competitie speelden. In de tweede helft waren wij heer en meester, zeker in balbezit. We dwongen alleen, en helaas zoals vaker, aanvallend te weinig af.”

Het meest bijzondere aan dit duel was dat VCB opnieuw weinig geluk had in de afronding. ,,Het woord ‘gelukkig’ heb ik dit seizoen zelden gebruikt”, aldus Van der Steen. ,,Ik heb liever dat wij een keer drie punten pakken na een heel slechte wedstrijd, dan met lege handen staan na een goede.”

Boskant - Essche Boys 1-0 (1-0). 24. Frank van der Heijden 1-0.

,,Met 1-0 winnen is altijd goed”, aldus Boskant-coach Sander Janssen. ,,We hadden het in de eerste twintig minuten echter al moeten beslissen, maar dat deden we niet. Onnodig ‘spannend’ gemaakt, maar echt spannend was het ook weer niet.”

Essche Boys-trainer Leon van Wanrooij heeft begrip voor de uitslag. ,,Ik ken Boskant door en door”, stelde hij. ,,We hebben een heel erg jonge ploeg die het opneemt tegen de routiniers van Boskant. Zij wonnen verdiend, wij trekken hier lering uit.”

Wilhelmina - Nulandia 2-3 (1-2). 6. Tom van de Ven 0-1, 10. Teun van de Sanden 0-2, 38. Giovanni Librizzi, 65. Teun van de Donk 1-3, 75. Jordey van Ham 2-3.

,,Wij kenden geen goede start moet ik zeggen”, zei Wilhelmina-coach Coen van Overbeek. ,,Na tien minuten staan we met 0-2 achter en moet er iets gebeuren. Dat gebeurt via Giovanni, en dat was het kantelpunt van de wedstrijd. We wilden de aansluiting vasthouden maar zagen Nulandia toch weer afstand nemen in de tweede helft. Jammer, want een puntje hadden we zeker verdiend na de tweede aansluitingstreffer.”

Nulandia-coach Marc van Delft was tevreden met de uitslag. ,,Ik zag in principe echt tegen de wedstrijd op, ook omdat wij Wilhelmina als kampioenskandidaat beschouwden”, stelde hij. ,,We houden ze op bepaalde momenten in leven.”