Volledig scherm
Jordy van Boxtel, trainer van VOW © VOW

VOW-trainer moet portemonnee trekken na laat gelijkspel: ‘Dit kost mij zes kannen bier’

Zondag 4FVOW-trainer Jordy van Boxtel stond vlak voor tijd te juichen. Zijn ploeg wist alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen tegen Nulandia. De gelijkmaker had nog wel consequenties voor de oefenmeester. Hij moest zijn ploeg zes kannen bier geven.

Nulandia-VOW 1-1 (1-0) 38. Rick Korsten 1-0, 86. Stan van der Heijden 1-1.

VOW heeft vanmiddag een punt gestolen op bezoek bij Nulandia. De thuisploeg bespeelde de bezoekers uit Zijtaart goed, wat in de eerste helft werd beloond met de 1-0. In de tweede helft stonden de mannen van VOW-trainer Jordy van Boxtel weer onder druk, maar werden de schaarse kansen van Nulandia tegengehouden. In minuut 86 stormde Younes Mekki namens VOW op aan de zijkant, waarna Stan van der Heijden het eerste Zijtaartse schot op doel binnen werkte.

Van Boxtel: ,,Ik ben eerlijk, dit is een gestolen punt, we kwamen niet echt aan voetballen toe. Maar dat maakt de late gelijkmaker niet minder leuk. Het gepakte puntje kost mij wel zes kannen bier, al heb ik dat er graag voor over.”

Nulandia-coach Marc van Delft baalde van het puntverlies van de koploper. ,, Dit is heel zuur. We hadden zoveel kansen, alleen scoren we slechts een keer. We hebben echt heel goed gespeeld alleen het ontbrak aan scherpte voor het doel. Het is vooral jammer dat VOW vijf minuten voor tijd de gelijkmaker binnenschiet. Ik denk zelfs dat dat hun eerste kans was in de tweede helft.”

Nulandia gaat als ongeslagen koploper de winterstop in. Ondanks de remise tegen VOW heeft het team van Van Delft slecht vier verliespunten. ,,We zijn nog ongeslagen en als je 32 punten uit 12 wedstrijden hebt dan mag je gewoon tevreden zijn. Mijn spelers waren teleurgesteld over het resultaat tegen VOW, maar dat geeft aan hoe graag ze willen winnen. Ze moeten niet te lang teleurgesteld zijn, want ze hebben het in de eerste seizoenshelft geweldig gedaan. Ik ben vooral trots dat we er zo goed voorstaan.”

SC Elshout – VCB 2-1 (2-0) 30. Thom van Delft 1-0, 44. Thom van Delft 2-0, 87.  Mark Maas  2-1.

VCB, dat na de degradatie veel spelers en routine zag vertrekken, heeft het heel erg lastig, ook al speelt de ploeg een klasse lager. Alleen tegen hekkensluiter HHC’09 werd gewonnen, daarna nog een gelijkspelletje. Op voorhand was het dus een eenvoudig duel voor SC Elshout. In de eerste helft werd het overwicht al uitgedrukt in twee doelpunten van spits Thom van Delft. ,,Daarna kregen we nog voldoende kansen op een derde treffer”, vond leider Ronald van Noije. ,,Maar we lieten na om de trekker definitief over te halen. Daardoor kregen we het nog onnodig moeilijk.”

De aanvallende onmacht deed VCB de das om. ,,Wij creëeren te weinig kansen”, zei trainer Mathieu van de Steen. ,,Ook werd er nog een goal van ons afgekeurd, maar het is lastig om wedstrijden te winnen als je nauwelijks gevaarlijk wordt.”

Het meest bijzondere aan de wedstrijd was de herinnering aan wijlen Hans van Boxtel. De VCB-clubman overleed de voorbije week plotseling aan een hartstilstand. ,,Dit had impact op heel de club”, rouwde Van de Steen. ,,Hans’ overlijden bracht veel teweeg. Hij was een echte clubman en zo zie je maar dat er belangrijke zaken zijn in het leven dan voetbal. Ook was de saamhorigheid hierdoor goed zichtbaar. Hierin is een kleine club als VCB erg groot, maar dat was de schok ook.” 

Avesteyn-Vorstenbossche Boys 4-2 (0-2). 22. Jouk Raaymakers 0-1, 34. Jouk Raaymakers 0-2, 51. Rick Vissers (pen.) 1-2, 65. Rick Vissers 2-2, 67. Dries Heerkens 3-2, 86. Tjeu Geenen 4-2.

Avesteyn heeft vanmiddag een 2-0 achterstand weggepoetst. De eerste tien minuten leek het erop dat de thuisploeg een makkelijke middag tegemoet zou gaan. Daarna zette de Boys het duel steeds meer naar hun hand. Dat zorgde in minuut 22 voor de 0-1 van Jouk Raaymakers. Zo’n tien minuten later zorgde diezelfde Raaymakers voor de 0-2. Avesteyn-coach Hugo van der Sande zag dat het niet lekker liep en wisselde al voor rust.

In de tweede helft was de eerste kans opnieuw voor de Boys, maar Avesteyn herpakte zich sterk. Zes minuten na de rust zorgde Rick Vissers vanaf de stip voor de aansluitingstreffer. In minuut 65 was het weer Vissers die raakschoot. Niet veel later was het Dries Heerkens die Avesteyn voor het eerst in het duel op voorsprong bracht. In de slotfase bezorgde Tjeu Geenen zijn ploeg definitief de drie punten door de 4-2 te maken.

Boys-coach Dennis Meijer: ,,We zijn in de tweede helft op felheid en inzet afgebluft. We hadden niets meer te zeggen. Ook de in de rust afgesproken tactiek, hoe we tegen een aanvallend Avesteyn konden opboksen, is niets van terecht gekomen.”

Essche Boys – RKKSV 2-0 (1-0) 20. Luuk Wolfs 1-0, 65. Luuk Wolfs 2-0.

Essche Boys-coach Leon van Wanrooij sprak van een geweldige overwinning. ,,We waren heer en meester. Ik denk dat we wel met zes of zeven doelpunten verschil hadden kunnen winnen, maar het waren slechts twee doelpunten. Dat neemt niet weg dat we geweldig gespeeld hebben. We hebben veel gecreëerd en hebben weinig weggeven.” RKKSV-coach Ramon van Rixtel was iets minder enthousiast. ,,In de categorie slecht, was dit heel slecht. We hebben verdiend verloren. In de eerste vijf minuten begonnen we nog aardig, toen dacht ik: dit kan nog wat worden. Alleen daarna was het niks meer.”

Essche Boys is door de overwinning naar de middenmoot gekropen. Leon van Wanrooij vindt dat zijn team het maximale eruit heeft uitgehaald tot en met de winterstop. ,,We hebben nu veertien punten en daar ben ik zeer tevreden mee. Ik denk dat we misschien twee punten hebben laten liggen. We spelen naar ons kunnen en mijn spelers pakken het uitstekend op.

Boxtel – Wilhelmina 2-4 (1-3) 5. Roberto Janssen 0-1, 22. Jeroen de Jong 0-2, 34. Jari Wouters 0-3, pen 40. Jari Klijmij 1-3, 78. Daniël Forster 2-3, 90. Jordey van Ham 2-4.

,,We hebben terecht verloren tegen een goed elftal. We gaven de doelpunten te makkelijk weg, het was slordig. We zijn een goed team alleen individueel zijn we minder. Het team draaide niet en het geluk dat we de laatste tijd hadden, zat nu even niet mee”, concludeerde Boxtel-coach Frank van Oers. Wilhelmina-speler Jordey van Ham was blij met de overwinning. ,,We hebben goed gespeeld en kwamen na een halfuur spelen op een 0-3 voorsprong. We gaven het nog bijna weg, maar gelukkig mocht ik het laatste kwartier meespelen en nog de 2-4 binnen tikken. Mijn teamgenoot Djordi Meerveld speelde twee man uit en gaf uiteindelijk de bal voor, toen kon ik hem makkelijk binnen schieten. Een mooie overwinning. Dit geeft het hele team vertrouwen.”

Boxtel zag een reeks van negen wedstrijden zonder nederlaag verbroken worden. Tegen Wilhelmina zat het niet mee. Frank van Oers baalde vooral van de vier doelpunten tegen. ,,We hebben in tien wedstrijden vier tegendoelpunten gekregen en nu gebeurd het gewoon in één wedstrijd. Dit was duidelijk niet onze beste duel.”

Boskant – WEC 0-1 (0-1) Ryan Mutsaers 0-1.

WEC-coach Stephan Hesemans was ontzettend blij met de drie punten. ,,Dit een goed herstel als ik kijk naar de vorige wedstrijd. In de eerste helft ging het gelijk op. De keeper van Boskant liet de bal los en zo kon Ryan Mutsaers de 0-1 binnenschieten. In de tweede helft was Boskant veel beter, alleen kwamen ze gelukkig voor ons niet tot scoren.” Boskant-coach Sander Janssen zag dat zijn team de bal niet tegen de touwen kreeg. ,,Eigenlijk hebben we een hele goede wedstrijd gespeeld, alleen zijn we het belangrijkste vergeten. Met kunst- en vliegwerk heeft WEC de nul gehouden. We miste scherpte voor het doel.”

Sander Janssen was ondanks de nederlaag heel positief over het spel van zijn team. ,,Als we hier met 6-1 hadden gewonnen had dat helemaal niet onverdiend geweest. We waren zoveel beter. Daarom is deze nederlaag ontzettend zuur.”