Scheidrechtster *Sterre Bijlsma* in actie bij de wedstrijd Vessem-Dommelen
Volledig scherm
Scheidrechtster *Sterre Bijlsma* in actie bij de wedstrijd Vessem-Dommelen © FotoMeulenhof

Vrouwelijke scheidsrechter steelt de show bij Vessem - HMVV: ‘Ze floot echt geweldig’

Zondag 4GVrouwelijke scheidsrechters, ook bij het herenvoetbal wordt daar steeds positiever op gereageerd. Zo ook bij Vessem - HMVV, waar arbiter Sterre Bijlsma het meer dan geweldig deed. Dat ze af en toe een tirade over zich heen kreeg. Tsja, uiteindelijk werden ook daar excuses voor aangeboden.

Vessem - HMVV 2-1 (0-1). 13. Ron Jansen 0-1, 90. 1-1, 90+2. 1-2.

HMVV miste twee handen vol kansen en kreeg in extra tijd na persoonlijke foutjes het deksel op de neus. ,,Ongelooflijk eigenlijk”, aldus HMVV-leider Johan Luijten. ,,Op de bank dachten we echt dat het kat in het bakkie was. Iedereen was enorm teleurgesteld.”

Het meest bijzondere aan het duel was, los van de gebeurtenissen in de slotfase, het voortreffelijke optreden van de vrouwelijke arbiter. ,,Ze floot geweldig”, zei Luijten. ,,Ik was nog wel paar keer boos op haar geworden, maar daar heb ik netjes sorry voor gezegd.”

Steensel - SDO’39 0-2 (0-1). 18. Frans Berger 0-1, 78. Michel Jansen 0-2.

Onder moeilijke omstandigheden klaarde de ploeg van Tom Van Den Steen de klus. ,,Het hoeft niet altijd met mooi en goed voetbal te lukken”, doelde Van Den Steen op de uitslag. ,,Ik ben erg blij dat Steensel deze wedstrijd door liet gaan. Dat het niet hoogstaand zou zijn, wisten we op voorhand.”

Het meest bijzondere aan het duel was het spel van Frans Berger. Naast zijn goal assisteerde hij Jansen bij de 0-2. ,,Ook legde hij nog tal van ballen panklaar, maar die werden gemist. Het was een evenwichtige wedstrijd, maar gezien de stand in de periode zijn deze punten erg belangrijk”, aldus Van Den Steen.

Dommelen - Hulsel 2-0 (2-0). 7. 1-0, 43. 2-0.

De individuele kwaliteit gaf volgens Hulsel-trainer Joris Tuns de doorslag. ,,We speelden goed georganiseerd en stonden compact. Daarbij hadden we meer verdiend, maar er is een verschil tussen verdienen en krijgen.” Organisatorisch was het één van de beste wedstrijden van Hulsel dit seizoen, meende Tuns. ,,Op eigen veld gingen we er tegen hen met 0-8 af. Toen stonden we offensiever, nu speelden we op de counter.”

Het meest bijzondere aan de wedstrijd was de ‘schoenengate’ van Hulsel-aanvaller Tom Roest. ,,Ik moest hem wisselen omdat zijn schoen kapotging”, lachte Tuns. ,,Er ging twee keer iemand op zijn voet staan. Bij de eerste keer konden we het schoeisel nog ‘redden’ met tape, maar na de tweede keer hing de zool er half af. Er was geen vervangend paar en het waren geen nieuwe schoenen, zullen we maar zeggen”, zei Tuns. 

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.