Volledig scherm
OVV'67 vrouwen © OVV'67

Vrouwen OVV'67 pakken de beker ten koste van Sleeuwijk

AMATEURVOETBALDe vrouwenvoetballers van Sleeuwijk hebben zaterdag op het hoofdveld van Haarsteeg de bekerfinale tegen OVV’67 met 3-1 verloren.

Sleeuwijk, dat kampioen is geworden in de derde klasse, stond er bij de bookmakers al niet zo goed op. Immers, OVV’67 komt uit in de eerste klasse. Maar in de eerste helft was daar weinig van te merken. Sterker nog, zwart en wit ging door een treffer van Kayla van de Boogaart met een voorsprong naar de thee.

Na rust was binnen tien minuten het duel gekanteld: 2-1. Daarna had Sleeuwijk nog een prachtige kans op de gelijkmaker moeten krijgen, vond trainer Wim Looijen, samen met nog eens een bus vol met supporters. ,,Er is ons een geheide strafschop onthouden. Dan heb je een keer een neutraal arbitraal trio en dan overkomt het je toch nog. Dat is heel zuur.” Ook zuur: in de allerlaatste minuut schoot Daphne Verwoerdt de bal in eigen doel, een afscheid van Sleeuwijk met een zwart randje dus.

Toch is Looijen al met al dik tevreden. ,,De finale gehaald, we zijn kampioen geworden. Het is een heel knappe prestatie.” De buitenwacht deed daar wat aan af: Looijen, die vorig seizoen de vrouwen van GJS trainde, zou speelsters hebben overgehaald om naar sportpark De Roef te komen. ,,Daar klopt helemaal niks van. Ik ben met mijn dochter Patricia meegegaan, omdat ze met haar zus bij Sleeuwijk wilde voetballen. Daar heb ik twee meiden die bij de jongens speelden naar de selectie. Vier goede voetbalsters, daar kom je al een heel eind mee in de derde klasse. Dat is dus het echte verhaal achter ons succes.”

OVV’67 - Sleeuwijk 3-1 (0-1) 10. Kayla van de Boogaart 0-1, 50. 1-1, 55. 2-1, 90+3. Daphne Verwoerdt (e.d.) 3-1.