Volledig scherm
(L-R) Joeri Vugts (Nemelaer, Luke van der Bruggen (Helvoirt) © copyright Frank van Engelen

Vugts nadert Hadouir tot op half punt bij BD Zilveren Schoen

Zilveren SchoenJoeri Vugts is Younes Hadouir tot op een half punt genaderd in de strijd om de BD Zilveren Schoen. De rest van de concurrentie lijkt op een afstand te staan die amper te overbruggen is.

Nemelaer-spits Vugts maakte de twee Haarense doelpunten tegen eersteklasser Leones waardoor het 2-2 gelijk werd. Hadouir was voor CHC tweemaal trefzeker in de topper met Gudok in de vierde klasse D (4-1 winst). 

Achter het tweetal staat Frenk Schaap die een keer scoorde in de 2-0 overwinning van tweedeklasser Nivo Sparta op Altena. Schaap heeft zes punten minder dan Vugts. Bij Merlijn was topscorer Daniël Kuipers zaterdag niet aanwezig, maar toch wisten de Tilburgse studenten tien keer te scoren tegen The Gunners. 

Chraou

Op plek vijf staat Jaouad Chraou, die eenmaal scoorde voor tweedeklasser Real Lunet tegen Sparta’18 (1-4 winst). Tony de Groot scoorde eenmaal voor derdedivisionist OSS’20 en klom daardoor naar plek zes, zijn hoogste notering sinds 11 oktober. Toch verloor zijn ploeg met 3-2 bij JVC Cuijk.  

Plek zeven wordt gedeeld door Be-Ready-spits Robin van den Noort en Brakel-topschutter Jasper Gouda Quint. Beide spitsen scoorden tweemaal dit weekeinde voor hun vierdeklassers. 

Plek negen wordt gedeeld door Nivo Sparta-spits Willem Looijen en Berghem Sport-spits Donny van Herpen. Beide aanvallers wisten niet het net te vinden dit weekend. 

Volledige top tien (punten-goals)
1. Younes Hadouir (CHC) 38-38 +2
2. Joeri Vugts (Nemelaer) 37,5-25 +2
3. Frenk Schaap (Nivo Sparta) 31,5-21 +1
4. Daniël Kuipers (Merlijn) 28-28
5. Jaouad Chraou (Real Lunet) 27-18 +1
6. Tony de Groot (OSS'20) 25,5-17 +1
7. Jasper Gouda Quint (Brakel) 25-25 +2
7. Robin van den Noort (Be-Ready) 25-25 +1
9. Willem Looijen (Nivo Sparta) 24-16
9. Donny van Herpen (Berghem Sport 24-16