Volledig scherm
Het zegenvierende team, poserend voor de overwinningsfoto's © Marry Bouman

Waardenburgse voetballers van WNC blijven in eerste klasse

WAARDENBURG – Voetbalclub WNC blijft eersteklasser. De Waardenburgers wonnen zaterdag voor de nacompetitie het tweede finale duel tegen AMVJ met 3-0. Het eerste duel eindigde vorige week in 0- 0.

De WNC-doelpuntenmachine kwam pas na rust op gang. Achtereenvolgens scoorden Adrian Koziolek, Jeffrey Weidema en Pascal Rinck. Drie spelers die onlangs besloten volgend seizoen een stapje terug te gaan doen.

Het was een verdiende zege. Voor rust speelde WNC de ploeg uit Amstelveen in de kaart door teveel de aanval door het midden van de AMVJ-defensie te zoeken. De 0-0 was dan ook een terechte tussenstand. Na rust werd door de thuisclub meer vanuit het middenveld geopereerd wat gelijk ook rendement opleverde.

WNC-trainer Cor Prein was na afloop een gelukkig man. "Als je ziet waar we vandaan zijn gekomen ben ik heel blij. We hebben er hard voor gewerkt en dit is de beloning." WNC wist pas een paar weken voor het einde van de competitie directe degradatie af te wenden om via de nacompetitie nog het vege lijf te kunnen redden.