Volledig scherm
Het verdriet was aanvankelijk groot bij de voetballers van Waspik. © Foto Gino van Outheusden / Pix4Profs

Waspik toch derdeklasser; Berkdijk promoveert alsnog

Goed nieuws voor Waspik. De ploeg degradeerde na een 1-0 nederlaag tegen SAB naar de vierde klasse,  maar kreeg maandag onverwacht bericht van de KNVB. De club mag in het seizoen 2018-2019 toch uitkomen in de derde klasse. 

Waspik was acht dagen geleden gedegradeerd uit de derde klasse B, nadat de finale van de nacompetitie werd verloren bij SAB. Maar sinds maandag zijn de blauw-witten weer derdeklasser. ,,Een ploeg uit onze klasse verhuist van de zondag naar zaterdag. Daardoor is er een plaats vrijgekomen", zegt interim-trainer Jan Fitters. ,,Doordat wij in de nacompetitie als verliezende ploeg het beste hebben gepresteerd, handhaven we ons. Dat hebben we te danken aan de 6-1 overwinning op SV Reeshof." Acht jaar geleden promoveerde Waspik onder leiding van Fitters. ,,Degraderen was zeker voor mij als clubman heel pijnlijk. We verdienen het ook. Werkelijk alles zat in de competitie tegen."

Berkdijk

Doordat Waspik niet naar de vierde klasse terugzakt, kwam daar ook een plaats vrij. Die plaats wordt ingevuld door vijfdeklasser Berkdijk. Dat presteerde als verliezende ploeg in de nacompetitie net wat beter dan Gloria UC. ,,Voor ons is dit een mooie verrassing", zegt voorzitter Alex Maas. Sommige spelers, die er al voor hadden gekozen om een treetje lager te gaan voetballen, hebben besloten om er een seizoen aan te plakken.