Volledig scherm
Waspik op archiefbeeld © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Waspik-trainer motiveert spelers met oneliner: ‘Aanpikken of afhaken’

Zondag 3bWaspik won zondagmiddag van RWB. De trainer van Waspik, Eugène van der Heijden, had een geweldige oneliner bedacht om zijn spelers tot het bot te motiveren. 

Waspik - RWB 3-0 (1-0) 25. Coen Roksnoer 1-0, 65. Coen Roksnoer 2-0, 80. Bob Leijtens (pen.) 3-0.

Moment van de wedstrijd: De wedstrijdbespreking van Waspik. ,,Op het whiteboard had ik geschreven: aanpikken of afhaken”, zegt trainer Eugène van der Heijden. ,,Dat hebben de jongens buitengewoon goed opgepakt. We hebben RWB vanaf de eerste minuut bij de nekvel gegrepen en niet meer losgelaten.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: RWB en Waspik delen de laatste plaats, maar de Tricolores hebben één wedstrijd minder gespeeld.  

DESK - TSC 3-1 (1-1) 13. Rick Vervaart 1-0, 39. Tyron Zschusschen 1-1, 79. Mitchell Bastianen 2-1, 90. Daan van Loon 3-1.

Moment van de wedstrijd: De twee geweldige reflexen van DESK-doelman Carlo van den Beukel. Daarmee maakte hij zijn fout in de eerste helft meer dan goed, voorkwam de doelwacht dat DESK op een achterstand kwam.

Bijzonderheid van de wedstrijd: 65-plussers en lid van DESK waren door het bestuur uitgenodigd om de wedsrijd te bekijken. Dat deden ze met veel plezier: door die overwinning heeft DESK een voorschot genomen op de titel in de derde klasse B.

Baardwijk – UVV’40 1-3 (1-0) 35. Rob van Ravenstein 1-0, 48. 1-1, 65. 1-2, 79. 1-3. Rood: 40e minuut voor een speler van UVV’40.

Moment van de wedstrijd: Alle keren dat Baardwijk vergat te scoren. Legio kansen werden er gemist, een euvel dat de geel-zwarten al het hele seizoen parten speelt.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,We hebben schandalig gepresteerd. Je neemt een 1-0 voorsprong, verliest met 1-3. En dat tegen tien man. Dat moet niet kunnen”, vindt trainer Emiel Heefer.

ZIGO - Irene’58 2-1 (0-0). 56. Michele Tafuni 1-0, 76. Michele Tafuni 2-0, 79. 2-1.

Moment van de wedstrijd: Na 56 minuten brak ZIGO-captain Michele Tafuni de ban voor de Tilburgers. ,,Hiervoor misten wij een handvol grote kansen”, aldus ZIGO-coach Ercument Metin. ,,Wij beloonden onszelf laat en de laatste fase was het billen knijpen.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Tafuni wees zijn ploeg de weg en bezorgde ZIGO de winst waar het recht op had. “Complimenten aan mijn elftal”, rondde Metin af. “Deze driepunter is heel belangrijk voor ons in de strijd om handhaving.”

OVC’26 - Groen Wit 2-3 (0-2). 3. 0-1, 43. 0-2, 57. 0-3, 68. Kees Visser 1-3, 80. Kees Visser 2-3. Bijz.: 83. rode kaart voor de doelman van Groen Wit.

Moment van de wedstrijd: Kort voor de 0-2 had de thuisploeg recht op een penalty, meende OVC-trainer Rob van der Kaaij. ,,Helaas kregen wij die niet. De scheidsrechter stond er nog geen vijf meter van af.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Van der Kaaij vond de rode kaart van Groen Wit niet nodig. ,,Er gebeurde vrij weinig: hij raakte mijn aanvaller Michael Smulders bij het wegtrappen van de bal. Toen de scheids daarvoor floot, gaf de keeper hem een duw. Dat hoort natuurlijk niet, maar het viel allemaal wel mee.”