Volledig scherm
Voetbal Tuldania - Riel. Dave Bastiaansen (Riel) 2e van rechts © Beeld Werkt

Wat staat er op het spel in de laatste twee duels? Climax in spannende topper, 5 clubs hopen op play-offs

Vijfde klasse CHet Brabants Dagblad blikt vooruit op de laatste twee speelrondes in het amateurvoetbal. Wie kan nog kampioen worden? Welke ploeg gaat degraderen? Ditmaal in de vijfde klasse C.

De vijfde klasse C werd een beetje op de schop gegooid doordat The White Boys uit de competitie is genomen. Riel is in ieder geval de favoriet voor de titel. De ploeg staat op 49 punten gedeeld eerste met Ollandia, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed. 

Als Riel zondag wint van Gloria UC heeft het in de topper tegen Ollandia van volgende week voldoende aan een gelijkspel voor de titel. Om een vergelijking te maken tussen Ollandia en Liverpool gaat misschien wat ver, maar in Olland zullen ze toch een beetje flabbergasted zijn dat ze met twee verliespartijen niet met de schaal in handen staan aan het einde van de rit. 

Doelsaldo

De ploeg van Bas van Engelen kan door de wedstrijd op de slotdag te winnen overigens wel de titel in de wacht slepen, want het doelsaldo van de zwart-witten is veel beter dan dat van Riel.

Een van de twee gaat in ieder geval de nacompetitie in. Datzelfde geldt voor Tuldania. Essche Boys, SVG, Gloria UC, EDN’56 en Irene kunnen allemaal nog vierde worden. Die plek geef ook recht op nacompetitie. Essche Boys lijkt op voorhand favoriet. 

Programma’s

De club uit Esch staat momenteel vierde met 30 punten en heeft in FC Drunen en SVSOS twee laagvliegers als tegenstanders die nergens meer hebben om voor te spelen. SVG (29) komt nog maar een keer in actie. Gloria (28) speelt nog tegen titelkandidaat Riel en nummer drie Tuldania. EDN (26) speelt nog de derby met SVSOS en op de slotdag tegen Irene (25).